FETÖ'ye son zamanların en büyük operasyonu: 7.000 gözaltı

Güncelleme:

Emniyet Teşkilatı'ndaki FETÖ yapılanmasıyla ilgili olarak 81 ilde, 7.000 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.    

ŞU ANA KADAR 1009 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI          

Ankara merkezli 81 ildeki operasyona 8 bin 500 polis katılıyor.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ana kadar 72 ilde 1009 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Soylu, "Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz bir çalışma çerçevesinde, emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına ’mahrem imamlar’ dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan ve bu konuda kendi gündemini, kendi taleplerini ve kendi iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapıla bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Hala devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde, bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" dedi.

Başbakan dev operasyonun sinyalini vermişBaşbakan dev operasyonun sinyalini vermiş

4 BİN 900 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Operasyon kapsamında yaklaşık 4 bin 900 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ve haklarında gözaltı kararı verilen isimlerden bazılarının cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi.

* Aydın'da operasyon kapsamında 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

* Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, il merkezinde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bingöl Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

*Samsun'da FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında 25 şüpheli gözaltına alındı.

*Çankırı'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de il genelinde belirlenen 11 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda 6 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

*Tokat Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de 12 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

*Sinop Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince yapılan operasyonda da çeşitli mesleklerden 5 kişi gözaltına alındı.

*Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında 4 şüpheliyi gözaltına aldı, 8 firarinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

*Amasya'da polis ekipleri, Ankara merkezli operasyon kapsamında 5 kişiyi gözaltına aldı, firari 2 kişiyi yakalamak için de çalışma yapıyor.

*Sivas'ta operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

*Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 kişiyi gözaltına aldı. İkametlerinde arama yapılan zanlılar, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

* Operasyonlarda, Bursa'da 54, Balıkesir'de 26, Eskişehir'de 17, Kütahya'da 7, Bilecik'te 6, Çanakkale'de 3 ve Yalova'da 5 olmak üzere 118 şüpheli gözaltına alındı.

*Operasyon kapsamında Kırıkkale'de 13, Yozgat'ta 7 zanlı, polis ekiplerince yakalandı. Niğde'de 6 şüpheli gözaltına alındı, 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Nevşehir'de ise hakkında yakalama kararı bulunan 19 zanlının, daha önceki soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunduğu belirlendi.

* İstanbul'da Soruşturma kapsamında İstanbul'da 390 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden bazılarının yakalandığı bildirildi.

* İzmir’de şu ana kadar 76 kişi gözaltına alındı.

* Konya'da 119 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında yakalama kararı çıkartılan örgütte 'abi' olarak bilinen şüphelilerin adreslerine sabah saatlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonla 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan öğretmenlikten ihraç edilen bir şüphelinin, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çek babam, çek iyi çek, net çıksın" demesi dikkat çekti.

* Van’da 36 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Sabah saatlerinde Van’da başlatılan operasyonda kapsamında 5 polis memuru gözaltına alnırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi.

* Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de operasyon kapsamında M.T ve N.G'yi gözaltına aldı.      

* Batman’da bir öğretmen ve 2 polis gözaltına alındı.

* Kayseri'de hakkında gözaltı kararı verilen farklı meslek gruplarından 94 şüphelinin ikametlerine operasyon düzenlendi. Zanlılardan 43'ü gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

* Antalya'da FETÖ okullarında imamlık yaptığı tespit edilen 17 kişi gözaltına alındı. 

* Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de ilde, aralarında kamudan ihraç edilmiş olan kamu personeli ile sivillerin de bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına alındı. 

* Elazığ'da aralarında öğretmen ve  fizyoterapistin bulunduğu 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

* Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, il merkezinde eş zamanlı 12 adrese operasyon yaptı. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 5 şüphelinin de arandığı belirtildi.

* Afyonkarahisar’da 12 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, şahısların çoğunluğunun önceki dönemlerde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen eski kamu görevlileri olduğu ifade edildi. Gözaltına alınanlar arasında esnafların da olduğu bildirildi.

Seçiniz...