Fetullah Gülen daha önce evlilik konusuna ne demişti ?

Fetullah Gülen daha önce evlilik konusuna ne demişti ?

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in evleneceği ileri sürüldü. Ancak aynı Gülen ''niçin evlenmiyorsunuz?'' sorusuna ilginç bir cevap vermişti.

Fetullah Gülen'in evlilik hazırlığı yapıtığı ileri sürüldü. İddia ne derece doğru bilinmez. Ancak FETÖ'nün elebaşı daha önce evlilik konusu sorulduğunda ''davam ihanet sayarım'' demişti: 

"Aslında şahsım adına bir endişe duymadım. Çünkü beni dünyaya bağlayacak hiç bir şeyim yok. Bunları dersem biraz iddia gibi olur. Bir dikilitaşım, çoluğum çocuğum olmadı. Ben bunları mensup olduğum, gönlümü verdiğim davama düşünceme hep aykırı saydım..."

Ancak Gülen'ün evlilik konusunda sözleri bununla sınırlı değildi. Gülen yakın çevresine  bir başka gerekçe daha sunmuştu.

Ergün Poyraz'ın ''Kanla Abdest Alanlar'' kitabında çarpıcı bir bölüm var. Fetullah Gülen kendisine rüyada bildirilen olayı şöyle anlatıyor:

''Peygamberimiz evlendiği gece ölü, ben de cenazesine gelmem'' demişti. Fetullah Gülen hep bu gerekçeyle yıllarca evlenmedi. 

Herkes bilir ki evlilik Peygamberimizin sünneti. Sahabesine de sürekli evlenmelerini telkin etti. Ancak söz konusu Fetullah Gülen olunca böyle bir kısıtlama getirmiş. Pek akla uygun gelmiyor. Ama Poyraz'ın kitabı çıktıktan sonra evlilik rüysasıyla ilgili her hangi bir yalanlama yapılmadı.

Fetullah Gülen daha önce evlilik konusuna ne demişti ? - Resim : 1