Feza Gazetecilik'e Kayyum Atanması

Feza Gazetecilik'e Kayyum Atanması

İSTANBUL (AA) - "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı...

İSTANBUL (AA) - "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle Zaman gazetesini de bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik'e kayyum atanmasına tepkiler sürüyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Mustafa Kuleli ve bazı Zaman gazetesi çalışanları şirketin Yenibosna'daki binası yakınında açıklama yaptı.

Kuleli, Zaman gazetesinde çalışıp da TGS'ye üye olan ve emeğiyle çalışmak isteyenlerin iş güvencesini savunmak amacıyla destek açıklaması yaptıklarını belirterek, "Bizim işimiz, görevimiz siyaset yapmak değil. Biz burada sendika olarak basın özgürlüğü için varız. Arkadaşlarımızın görevlerini ifa edebilmeleri için varız. Talebimiz budur" dedi.

Bu arada açıklama sürerken Zaman binasının yakınındaki Zafer Caddesi'nde toplanan bir grup kayyum atanmasına tepki gösterdi.

TGS açıklamasının ardından polis ekipleri, grubun dağılması için uyarı anonsları yaptı. Polis aracından yapılan uyarının ardından grup dağıldı. Ancak daha sonra aynı yerde toplanan küçük bir grup sloganlar atarak eylemlerini sürdürüyor.