Finans dünyasının gündemi belirlendi !

Finans dünyasının gündemi belirlendi !

Bu yıl 5'incisi düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi, global finans liderlerini İstanbul Conrad Otelde bir araya getirdi.

Küresel finans liderlerini ağırlayan İstanbul Finans Zirvesi'ne (IFS) 15 farklı ülkeden 64 konuşmacı katıldı. Zirvenin gündeminde ise \"Yenilikçi Finans, Yenilikçiliğin Finansmanı ve İstanbul Finans Merkezi\" konuları vardı. Dünyanın artık farklı bir noktaya evrildiğini düşünen piyasa liderleri, yenilikçi piyasa modellerini tartıştı. Bu noktada en çok tartışılan model \"İslamı Finans Modeli\" oldu. Etkinliğin 2. gününde devletin önemli isimleri de sahnede yer aldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı önemli konuklar arasındaydı.

Zirvenin ana teması \"Yenilikçi Finans\"

Zirvenin açılış konuşmasını yapan IFS Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Yülek, Dünyanın son yıllarda kriz psikolojisini atlatamadığını, bu sebeple de uzun dönemli eğilimleri temel alarak zirvenin ana temasını \"Yenilikçi Finans\" olarak belirlediklerini ifade etti.

Türkiye gibi ülkeler için iktisadi büyümenin yenilikçilikten geçtiğini söyleyen Yülek, \"Bizim gibi gelişmiş ekonomilerde büyümenin en önemli yenilikçi projelerden geçiyor. Bu sebeple finans yenilikçiliğe ve yenilikçiliğin finansmanına odaklanmamız gerekiyor\" dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı zirveyi değerlendirdi

Zirvenin önemli konuklarında Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Turhan, etkinlik hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: Bu zirve bizim çalışmalarımız için önemli bir arka plan oluşturuyor ve bizim çalışmalarımıza önemli bir katkı sağlıyor. 

Frucher, \"İstanbul Finans Merkezi\" konusunu değerlendirdi

İstanbul'un Finans Merkezi olma yolunda attığı adımları değerlendiren NASDAQ OMX Group Başkan Yardımcısı Frucher: \"Komşuları açısından bakıldığında Türkiye'nin pek şanslı olduğunu söyleyemeyiz ama tarihsel olarak bakıldığında dengeli bir konumu var. Yıllardır her ülkede inişler çıkışlar yaşanmış ama Türkiye bir şekilde dengeli konumunu her zaman koruyabilmiş, bu çok önemli\" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Şimşek, enflasyon hakkında konuştu

Etkinliğin ikinci gününde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, \"Enflasyonun neredeyse zirveyi bulduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte daha dik durarak enflasyonu 5-7 seviyelerine, orta ve uzun vadede ise yüzde 5'in altına düşürmeyi hedefliyoruz\" dedi.

Beşiktaş Conrad Otel'de 2 gün boyunca öneli konukları ağırlayan İstanbul Finans Zirvesi, dünyada ve Türkiye'de uzun yıllar konuşulacak konuları masaya yatırdı. Katılımcıların üzerinde durdukları, yenilikçi finans ve yenilikçiliğin finansmanı, alternatif finans piyasaları ve İstanbul Finans Merkezi projesi önümüzdeki dönemde finans sektörünün gündeminde kalmaya devam edecek konular olarak görülüyor.