Fırıncılardan korkutan itiraf: İçinde ne var bilmiyoruz

Fırıncılardan korkutan itiraf: İçinde ne var bilmiyoruz

Federasyon Başkan Yardımcısı Selim Açık, "İçinde hangi enzimlerin yer aldığını bilmediğimiz ekmek üretimine devam etmekteyiz" dedi.

Katkılı ekmek üretiminin tehlikelerini anlatan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Selim Açık, halk sağlığının korunması için organik ekmek üretimine geçilmesi gerektiğini belirtti. 
 
Ülkede her yıl ortalama kişi başı 150 kilogram ekmek tüketildiğini belirten Açık, “Bunu nüfusa göre hesaplarsak, her gün 37 milyon adet 250 gram somun ekmek üretiliyor demektir. Tüketilen ekmeklerin ham maddesi olan unların içerisinde katkı maddeleri un sanayicileri tarafından katılmakla birlikte, içerisine fırınlarda üretim aşamasında ayrımca ekmek katkı maddesi ilave edilerek satışa hazır hale getirilmektedir. 
 
Bu katkı maddelerinin ham maddesi olan enzimler ise yurt dışından temin edilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık kuruluşları, konuya sık sık dikkat çekmekte, ekmek üretiminde organik üretimin şart olduğunu kamuoyuna açıklamaktadırlar. Biz, tüm bu uyarıları kulak arkası ederek içerisinde hangi enzimlerin yer aldığını bilmediğimiz ekmek üretimine devam etmekteyiz” dedi.
 
Vatan’da yer alan habere göre, ekmek üretiminde görselliğe dikkat çeken Açık şöyle devam etti, “Ekmeğe katkı maddesinin katılma sebebi, ekmekte görselliği ön plana çıkarmaktır. Daha sonra bu uygulama uç noktalara taşınmış, ekmek üretiminde onlarca enzim kullanılarak, değişik markalarda ekmek üretimi yapılmaya başlamıştır.”
 
CANAN KARATAY ŞAŞTI BU İŞE!

 Besleme konusundaki uyarıları ile gündemden düşmeyen Canan Karatay da Habertürk'te katıldığı programda sunucu Oylum Talu ile, federasyon tarafından yapılan bu açıklamadan duyduğu şaşkınlığı paylaştı.
 
Ekmeğin her türlüsüne karşı olduğunu belirten Karatay, "İşte, bu açıklamayı ben yapmıyorum, federasyon yapıyor" dedi.

Sözcü