Firmanız için hangi iş güvenlik malzemelerini tercih etmelisiniz?

Firmanız için hangi iş güvenlik malzemelerini tercih etmelisiniz?
Güncelleme:

İşletmeniz her ne üretiyor olursa olsun, her şeyden önce düşünülmesi gereken şey çalışanların güvenliğini sağlamaktır.

 İşçilerin hem mesleki hastalıklardan korunmaları, hem de olası iş kazalarına karşı her türlü önlemi almak gerekir. Her işletme, işçilerinin hem fiziksel, hem de mental olarak güvende olabilecekleri bir çalışma ortamı yaratmalıdır. Aksi halde ortaya geri dönüşü olmayan, telafi edilemeyecek sorunlar çıkabilir.

 Her işletme için temin edilmesi gereken iş güvenliği malzemeleri konusunda gerekli yatırımın yapılmış olması gerekir. Çünkü iş güvenliğinin sağlandığı işletmelerde, işçiler kendilerini güvende hissedecekleri için otomatik olarak verimlilik de artacaktır. Yani bu noktada ortaya şu sonuç çıkar: İş güvenliği konusunda yapılan yatırımlar verimliliği arttıracağı için, bu sayede işletmeniz büyür ve ekonomik olarak da kalkınır.

 Aynı zamanda çalışan tüm personelin iş güvenliği konusunda eğitimli ve bilinçli olması önemlidir. Gerektiği durumlarda işletmelerin tüm personelleri için bu eğitimleri vermeleri gerekir. İş güvenliği konusunda kullanılabilecek olan malzemelerin, her işletme tarafından temin edilmesi ve kullanımı konusunda personeli bilinçlendirmesi gerekir. Şimdi iş güvenliği konusunda gerekli olabilecek malzemelere bakalım.

 İş Güvenlik Malzemesi Çeşitleri

 İş güvenlik malzemeleri çok geniş bir yelpazeyi kapsar. Yani iş güvenliği denince genelde insanların aklına eldiven ya da baret gibi ürünler gelmektedir. Fakat iş güvenliği için gerekli olan malzemeler bunlardan çok daha fazlasıdır. 

 İş güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılması gereken malzemeler, yapılan işin niteliğine ve alanın durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin eğer bir ikaz levhası yerleştirmesi yapılacaksa, yapılan işin ve mekanın durumuna göre kullanılacak olan ikaz levhaları belirlenmeli ve gerekli bölgelere de yerleştirmelerinin yapılması gerekir. İkaz levhalarının yerleştirilmesi ve ikaz yeleği kullanılması, olası bir iş kazasının gerçekleşmesini önleyebilir.

 Eğer üretim gerçekleştirilen alanda herhangi bir kimyasal madde bulunuyorsa ve bu kimyasal maddenin işçiler için tehlike yaratma ihtimali varsa, buna yönelik önlemler alınmalıdır. Örneğin bu tarz işletmelerde tüm personelin sıvı ve kimyasallara karşı vücut koruyucu elbise kullanmaları gerekir. Aksi halde personeller için ciddi yaralanma riski, hatta hayati tehlike yaratacak durumlar ortaya çıkabilir. Bu sorunların yaşanmaması adına da gerekli önlemlerin alınması gerekir. 

 İş güvenliği konusunda alınması gereken önlemler işin niteliğine göre değişeceğinden, örneğin tozlu bir ortamda yapılan çalışmalarda personellerin mutlaka toz maskesi ya da toz gözlüğü kullanması gerekir. Bu şekilde meslek hastalıklarının ya da olası yaralanmaların önüne geçilmeye çalışılmalıdır. Bu malzemelerin temini konusunda işletme girişimlerde bulunmalı, bu ekipmanların kullanılması konusunda da işçiler bilinçli olmalıdır. Ancak bu şekilde olası bir iş kazasının önüne geçilebilir. 

 Tüm bunların dışında her türlü işletmenin temin etmesi ve kullanılması gerektiği konusunda işçilerini bilgilendirmesi gereken malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz: İşçi botu, işçi ayakkabısı, yağmurluk, çapak gözlüğü, kulaklık, emniyet şeridi, emniyet alan perdesi ve gaz algılama sistemleri. Eğer işletmenizde söz konusu malzemelerin tamamı bulunuyorsa, olası iş kazalarını daha gerçekleşmeden önlemiş olursunuz.

 Ayrıca tüm bu iş güvenliği malzemelerine sahip olmanız kadar, sahip olduğunuz bu malzemelerin kaliteli olması da önemlidir. Çünkü kalitesiz bir iş güvenliği malzemesi, iş kazasını önlemek yerine, daha ciddi iş kazalarının ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu yüzden de iş güvenliği ekipmanları satın alırken güvenebileceğiniz bir firma ile çalışmanız önemlidir. Bu konuda Türkiye'de hizmet vermekte olan Güvenal Kalıp Elemanları olarak, size kaliteli hizmet sunuyor olmaktan dolayı mutluyuz.


Etiketler advertorial