FOTOĞRAFLARI BAKIRA İŞLİYOR -ERZİNCANLI BAKIR İŞLEME USTASI İHSAN PARLAR, FOTOĞRAFLARI ÖZEL ALETLER KULLANARAK BAKIR ÜZERİNE İŞLİYOR -ŞİMDİYE KADAR CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN DA ARALARINDA BULUN

FOTOĞRAFLARI BAKIRA İŞLİYOR     -ERZİNCANLI BAKIR İŞLEME USTASI İHSAN PARLAR, FOTOĞRAFLARI     ÖZEL ALETLER KULLANARAK BAKIR ÜZERİNE İŞLİYOR     -ŞİMDİYE KADAR CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN     DA ARALARINDA BULUN

Erzincanlı bakır işleme ustası İhsan Parlar, fotoğrafları özel aletler kullanarak bakır üzerine işliyor.

Erzincanlı bakır işleme ustası İhsan Parlar, fotoğrafları özel aletler kullanarak bakır üzerine işliyor.

Şimdiye kadar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu pek çok kişinin resimlerini yapan Parlar'ın eserleri gerçeğini aratmıyor.

Erzincan Valiliği ve Belediyesinde kentin tanıtımı için Ankamall Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen " Ankara'da Erzincan Kültür Günleri" kapsamında stand açan bakır işleme ustası İhsan Parlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada Erzincan'da bakır işlemeciliğinin ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi.

Bakın son dönemlerde daha çok dekoratif ürünlerde kullanldığını belirten Parlar, "Erzincan'da dekoratif ürünlerin yanı sıra bakır üzerine resim sanatının yapılır. Bu sanat Erzincan'a özgüdür. Bu benim baba mesleğim. Babam 1958'de başlamış bu işe. Ben de 28 yıldır bu mesleği sürdürüyorum" dedi.

Parlar, ham haldeki bakırı alarak atölyelerde şekil verdirdiklerini dile getirerek, şunları anlattı:

"Daha sonra üzerine selülozik boya atılıyor. Tarama tekniğiyle gravür çalışması bu. Ben buna bakırın çizgilerle dansı diyorum. Herhangi bir fotoğrafı birebir şekilde bakıra işleyebiliyoruz. Ortaya çıkan eser gerçeğini aratmıyor ve ömürlür bir hatıra oluyor. Özel çelik kalemlerle tarama yöntemiyle çizdiğim resimleri, daha sonra yine özel boyalarla fotoğraftaki renklerine boyuyorum. Şimdiye kadar Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, sanatçıların resimlerini bakıra işledim. Çalışma süresi ebata ve detaylara göre değişiyor. Vatandaşların da ilgisi var" diye konuştu.