Franchising sektörü bu fuar ile büyüyor

Franchising sektörü bu fuar ile büyüyor

Bayim Olur Musun Fuarı, franchise ve markalı bayilik veren firmaları, girişimci ve yatırımcılarla İstanbul’da buluşturacak.

MedyaFors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD işbirliği ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilecek 13. Bayim Olur Musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı bu yıl 15-18 Ekim 2015 tarihleri arasında, CNR Fuar Merkezi 5-6-7’nci hall’lerde gerçekleştirilecek. Fuar, franchise ve markalı bayilik veren firmaları, girişimci ve yatırımcılarla İstanbul’da buluşturacak.

2014 UFRAD verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 35 milyar USD işlem hacmine sahip franchising sistemi,sağlam bir iş sahibi olmanın sihirli formülü. Bugün Türkiye’de zincir işletmelerin sayısı 1850, zincirlere bağlı şube sayısı ise 50.000 civarında. Franchise / bayilik verenlerin sayısı 1471, zincirler içindeki oranı  %78.

“Hızını arttıran markalar 2015’de de dur demeyecek”

Kendi eko sistemini yaratan franchising sektöründe, bu yıl da önemli bir büyüme yaşanacağını belirten Medyafors Fuarcılık Genel Müdürü Aycan Helvacıoğlu, ‘’2015’te 22.000 m2 alanda 400 markanın katılımı  ile gerçekleşmesini beklediğimiz fuar franchise sektörünün her geçen yıl ne kadar geliştiğinin göstergesi. Hızını arttıran markalar 2015’te de dur demeyecek. Artık Türkiye, coğrafi konumu, kıtalar arası oluşturduğu köprü açısından bayilik ve distribütörlük vermek isteyen markaların öncelikli tercihi. Türkiye pazarının büyüklüğü tartışılmaz boyutlarda.’’ dedi.

Tüm sektörleri franchise çatısı altında toplayan fuar, bu yıl da Ortadoğu, Balkanlar, ABD, Avrupa  Birliği  ve Türki Cumhuriyetlerden gelen yatırımcıları  Türk markalarıyla buluşturacak.  Ortadoğu’nun franchise konusunda lider kuruluşu Francorp Türk markalarıyla bir araya gelecek.  Malezya Franchising Derneği, beraberinde getireceği 10 markasıyla fuarda yerini alacak. Avrupa piyasasına hakim, İngiliz danışmanlık  firması \'How 2 Franchise\'ın franchise uzmanı Rod Hindmarsh da fuarda olacak.

20 yılı aşkın süredir uzman franchise danışmanları ile İngiltere’de hizmet veren The Franchise Company Türk markaları için İstanbul’a gelecek. Ayrıca Avrupa Franchise Federasyonu’nun (EFF) her yıl düzenlenen toplantısı bu yıl fuar da gerçekleşecek.