Fuat Avni ABD'de görüntülendi

Fuat Avni ABD'de görüntülendi
Güncelleme:

Anadolu Ajansı (AA), Twitter'daki Fuat Avni hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen Aydoğan Vatandaş'ın ABD'de çekilmiş fotoğraflarını basına servis etti.

AA'nın haberinde özetle şu ifadeler yer aldı:

AA, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasının önde gelen isimlerinden ve "Fuat Avni" hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen firari Aydoğan Vatandaş'ı ABD'nin New Jersey eyaletinde iki ayrı mekanda görüntüledi.  

İlk olarak New Jersey eyaletinin Clifton semtinde bulunan FETÖ mensuplarının buluşma adreslerinden birinde görüntülenen Vatandaş, ardından gittiği Hackensack semtindeki FETÖ örgütüne yakın isimler tarafından işletilen bir kafeye gitti.

FETÖ'nün Amerika'daki kuruluşlarından Türk Kültür Merkezi'nin(TCC) etkinlikler düzenlediği kafenin kısmında öğle yemeğini yedikten sonra bahçe bölümüne çıkarak yanındaki kişiyle sohbet eden Vatandaş, AA ekibini karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

AA muhabirinin FETÖ firarisi olarak arandığını belirterek sorular sorması üzerine şok yaşayan Vatandaş, oturduğu masadan kalkarak elindeki çay bardağı ve çantasıyla hızla kaçmaya çalıştı.  

15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilişkisi ve “Fuat Avni” hesabının yöneticisi olup olmadığı yönündeki sorular üzerine telaşlanan Vatandaş, hızla kafenin iç bölümüne doğru gitti. 

Soruları cevapsız bırakan ve kafeye girer girmez polis çağrılmasını isteyen Vatandaş'ın panik halindeki tavır ve hareketleri dikkat çekti. 

AA ekibinin olay yerinden uzaklaşmasının ardından kafe çalışanlarının merdiven kurarak güvenlik kameralarını kontrol etmesi de objektiflere yansıdı. 
 
 
 

AA