Fuat Oktay Ahi Evran Gençlik Kampı'nda

Fuat Oktay Ahi Evran Gençlik Kampı'nda
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında bulunan Ahi Evran Gençlik Kampı'nı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Kampın girişinde çiçeklerle karşılanan Oktay, gençlerle yaklaşık bir kilometre bisiklet sürüşü yaptıktan sonra Macera İstasyonu'na geçti

İpli geçiş parkurunda yürüyüş gerçekleştiren Oktay, bu istasyondaki parkurları başarı ile tamamlayan gençleri tebrik etti. Oktay daha sonra Okçuluk İstasyonu'nda faaliyetler hakkında bilgi alıp, ok atışı yaptı. Başarılı bir atış gerçekleştirilen Oktay, öğrenciler tarafından alkışlandı.

Başarılı atışlarından dolayı gençleri kutlayan Oktay, gençlere hangi illerden geldiklerini sordu. Oktay, gençlerin Denizli, Eskişehir, Ankara, Siirt, Adıyaman ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne şehrinden geldiklerini öğrenince, Türkiye'nin farklı illeri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen gençlerin Ahi Evran Gençlik Kampı'nda kaynaştıklarını, bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

Neşet Ertaş Amfisi'ni ve farklı aktivite alanlarını inceleyen Oktay, Hirfanlı Gölü kenarında kano sporu yapan gençlerle sohbet etti. Oktay, burada gençlerle kanoya bindi.

Fuat Oktay Ahi Evran Gençlik Kampı'nda - Resim : 1

Gençler, Oktay ve diğer protokol üyeleriyle farklı parkurlarda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve diğer protokol üyeleri eşlik etti.

Oktay, kamp ziyaretini gazetecilere değerlendirerek, adına uygun şekilde kampın kardeşliğin, dostluğun, birlikteliğin, beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

"BURADA BİR TÜRKİYE MOZAİĞİ OLUŞTURUYORLAR"

Birlikte etkinlik yapma ve dayanışma içinde olmanın en güzel örneklerinin sergilendiğini vurgulayan Oktay, şöyle konuştu:

"Hem sosyal hem kültürel hem de çok farklı alanlarda sportif aktiviteler var. Biz bunların hepsini beraberce dolaştık. İstasyonlar şeklinde. Hatta kendimizi de tutamadık, birçok aktiviteye de katıldık. Gençliğimize bakınca cesaret veriyorlar. Ben çok mutlu oldum. Bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kamp yetkililerine ve özellikle kampa gelen arkadaşlarımıza hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Muhteşem bir arkadaşlık ve dostluk havası var burada. Sizler de gördünüz. Burada yanımdaki arkadaşlara baktığımda aslında güzel bir Türkiye manzarası var. Kanodan çıkarken hemen sağ tarafımdaki gencimiz, kızımız Cizre'dendi. Sol taraftaki kızımız Çanakkale'dendi. Tesadüfen öyle. Diğer tarafta Eskişehir'den, bir başka tarafta Adana'dan kızımız vardı. Diğer kızlarımız ülkemizin farklı noktalarından. İlave olarak da Girne'den, Lefke'den, Güzelyurt'tan çocuklarımız var. Hepsi burada. Orta Anadolu'dan, Karadeniz'den çocuklarımız var. Burada bir Türkiye mozaiği oluşturuyorlar. Yaz kampındalar. Birlikte eğleniyorlar."

Fuat Oktay Ahi Evran Gençlik Kampı'nda - Resim : 2

Gençlerin kamplara kendi istekleriyle geldiğini vurgulayan Oktay, "Ailelerinin ya da öğretmenlerinin gönderdiği bir yer değil. 830 bin gencimiz buraya başvurdu. Kapasitemiz 125 bin. Kura ile burada bir araya geldi. Kıbrıs dahil, doğal ortamda dostluk kuran çocuklarımız, gençlerimiz. Bunlar gelecekte bu dostluklara devam edecekler. Bu daha da öteye gidecek. Ailelerin dostlukları da oluşacak. Türkiye'deki şehirlerimiz itibarıyla da böyle. Bunun sözünü de alıyoruz. Burada bırakmıyoruz. Birbirimizi bırakmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Oktay, kamp kapasitelerinin iki katına çıkarılacağı bilgisini vererek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de şu anda 38 kampımız var bu şekilde. Türkiye'nin birçok ilinde bu kamplarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla bu kapasiteyi iki katına çıkarıyoruz. İnşallah, gelecek yıldan itibaren 250 bin olacak. Gençlik merkezlerimiz var çok sayıda. Bunun bir başka farklı aktiviteleri de Gençlik merkezlerimizde. Kamplarımızdan biraz daha farklı."

 
 

Seçiniz...