Fü’nün Kariyer Günlerine Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er Katıldı

Fü’nün Kariyer Günlerine Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er Katıldı

Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından organize edilen "Kariyer Günü" etkinliğinin konuğu Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er oldu.

Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından organize edilen "Kariyer Günü" etkinliğinin konuğu Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er oldu.

FÜ Kariyer Günleri kapsamında "Büyük Düşün, Hedefin Büyük Olsun, Durma, Yılma, Yorulma" konulu söyleşi üniversitenin Bahaddin Öğel Konferans Salonu'nda düzenlendi. Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er'in konuşmacı olduğu söyleşiye, FÜ Rektörü Kutbeddin Demirdağ, akademisyenler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Demirdağ, "Önemli günlerden birini yaşıyoruz. Gençlik yıllarından beri köşe yazılarını takip ettiğim, televizyon programlarını izlediğim ve her sohbetinde de ders çıkardığımız, Elazığ'ımızın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden biri Rahim Er abimizi burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.

Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er de konuşmasında kendisinin hayatından bahsederek, örnekler verdi. Atomun dönmesi gibi insanında kendi hayatı etrafında döndüğünü dile getiren Er, "Çünkü her insanın bir yaratılış gayesi var. Biz tesadüfen bu dünyaya gelmedik. Bizim yaratılış hikmetimiz var, o hikmetin peşindeyiz. Büyük düşün, hedefin büyük olsun, durma, yorulma, yılma. Biz öyle bir medeniyete mensubuz ki 1 saatlik düşünceyi 1 yıllık nafile ibadetten daha makbul sayan bir medeniyetin mensuplarıyız" diye konuştu.

Her insanın düşünme kapasitesi olduğunu belirten Er, şunları kaydetti:

"Onu bulabilmesi, zorlayabilmesi, ona erişebilmesiyle o düşünceler faydaya dönüşecektir. Düşüncelerine set çekmemek, o düşüncelerden hareketle insanın faydasına, üretime geçebilmesi için insanın bir maksadı ve hayalinin olması lazım. Ben lise ikinci sınıfta hukuk fakültesini bitirip yazar olacağım diye bir hedef koydum. Bir gaye sahibi olmak ve o gayeye doğru yürümek gerekli. İnsan o yürüyüşte engellerle, iftiralarla karşılaşabilir ama maksadının delisi olan velisi olur. Hiç kimseye başarı altın tepsi içinde sunulmaz."

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Er'in bugün doğum günü olması nedeniyle sürpriz yapılarak pasta kesildi.

Programın sona ermesinin ardından Demirdağ, Harput Kalesi'nin tablosunu Er'e hediye etti.