Gaif 2012 İstişare Toplantısı Gto’da Yapıldı

Gaif 2012 İstişare Toplantısı Gto’da Yapıldı

Türkiye İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından 7-9 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan İnsan Kaynakları ve İstihdam Etkinliği Fuarı (GAİF 2012) öncesi fuara destek verilmesi amacıyla 20 kurum ve kuruluşun temsilcileri ile istişare toplan

- Türkiye İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından 7-9 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan İnsan Kaynakları ve İstihdam Etkinliği Fuarı (GAİF 2012) öncesi fuara destek verilmesi amacıyla 20 kurum ve kuruluşun temsilcileri ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya İŞ-KUR İl Müdürü Siraç Ekin’in yanı sıra fuarı desteklemeleri amacıyla davet edilen 20 kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı. Toplantıda, fuar ile ilgili hazırlıkların yanı sıra fuar süresince düzenlenecek etkinlikler ve fuarı destekleyecek kurum ve kuruluşların sorumlulukları gözden geçirildi.

İŞ-KUR İl Müdürü Siraç Ekin toplantıda yaptığı konuşmasında, fuarın genel amacının kamu kurumları, yerel yönetimler, sanayici ve işletmeler, üniversiteler, mesleki eğitim kuruluşları ve diğer istihdama yönelik insan kaynakları kuruluşları arasındaki koordinasyonun sağlanması ve kurumlar arası işbirliğini pekiştirerek işveren ve işçiyi bir araya getirmek olduğunun altını çizdi. Ekin, “Kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inandığımız bu fuar, iş arayan ve işverenin buluşma noktası olacaktır. Fuar ile ilgili hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Şehitkamil Kültür Merkezi’nde (ŞKM) düzenleyeceğimiz fuara katılım için 2 bin firmaya davet gönderdik. Yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Ancak yer sıkıntısı nedeniyle sadece 50 firma ile katılım sözleşmesi yapabildik. Son dönemde istihdam alanında yaşanılan sorunların giderilmesine önemli katkı sağlayacağını umut ettiğimiz bu fuarımız, sizlerin sağlayacağı katkılarla daha etkin ve kalıcı bir fuar haline gelecektir” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren İstişare Toplantısı’nda, kurum ve kuruluşların temsilcileri de söz alarak fuar öncesi merak ettikleri konularla ilgili olarak sorular yöneltip, görüş belirttiler.

Kaynak: DHA