GALATASARAY 1-1 ÇAYKUR RİZESPOR

GALATASARAY 1-1 ÇAYKUR RİZESPOR

Galatasaray, Fatih Terim'den sonraki ilk maçında Çaykur Rizespor'u konuk etti.

Galatasaray, Fatih Terim'den sonraki ilk maçında Arena'da Çaykur Rizespor'u konuk etti. Sarı-kırmızılı takım, sıkıntılı geçirdiği haftanın ardından Rizespor karşısında da 1-1'lik sonuçla puan kaybı yaşadı ve kara bulutları dağıtamadı.

MAÇTAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

İlk dakikalarda Galatasaray'ın daha üstün bir oyunu vardı. Ancak 10'uncu dakikada Rizespor, kontra atakla etkili oldu. Cernat'ın pasıyla sol taraftan ceza sahasına giren Tevfik Köse, topu içeri doğru göndermek istedi ancak top oyun alanının dışına çıktı.

Maçın 12. dakikasında ise ev sahibi Galatasaray, ilk önemli pozisyonu yakaldı. Ceza sahasına gelen yüksek topa çok iyi yükselen Drobga, kafayla Burak Yılmaz'ın önüne girdi. Burak sol çaprazda istediği gibi vuramadı ve tehlike golle sonuçlanmadı.

Dakikalar ilerledikçe baskısını artıran Galatasaray, 14'te gole çok yaklaştı. Bruma'ın başlattığı atakta savunmadan seken top, Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Bir önceki pozisyondan çok daha müsait durumda sol çaprazda topla buluşan Burak, kaleciyi geçemedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Bruma ise bomboş durumda istediği gibi vuramadı.

Sarı-kırmızılı ekip 19'da golü bulmayı başardı. Bruma'nın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Engin Baytar, ceza yayı üzerinden sol ayakla çok güzel bir vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da oyunun tek hakimi Galatasaray'dı. 24'üncü dakikada Drogba'nın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşta topun başına, taraftarın da yoğun tezahüratları sonucunda Selçuk İnan geçti. Selçuk'un harika vuruşunu ise aynı güzellikte kaleci Serkan kornere çeldi.

29. dakikada Bruma yine inanılmaz bir gol kaçırdı. Burak Yılmaz'dan aldığı pasla Rizespor savunmasından ve kaleciden sıyrılan genç oyuncu, boş kaleye istediği gibi vuramadı ve auta yolladı.

Galatasaray baskısı karşısında atağa çıkmakta zorlanan Çaykur Rizespor, 36'ncı dakikada etkili çıktı. Savunmanın arkasına sarkan Kamerunlu Kweuke, son vuruşunda Muslera'yı geçemedi ve takımı adına ilk devrenin en tehlikeli pozisyonundan gol çıkaramadı.

Bol gol pozisyonuna sahne olan mücadelenin ilk devresi, Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya ise Rizespor, Galatasaray'a oranla çok daha istekli başladı. Henüz 47'nci dakikada Cenk Ahmet pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Leonard Kweuke, yerden sert vurdu ancak top direkten geri döndü.

Çaykur Rizespor'un bu baskısı ise 55'te sonuç verdi. Sol taraftan Sercan Kaya'nın kullandığı köşe vuruşunda Tevfik Köse ön direkte kafa vuruşunu yaparak, Galatasaray ağlarını havalandırdı ve Arena'da skoru 1-1'e getirdi.

Galatasaray, bu gole hemen cevap vermek istedi ancak 59'da Burak Yılmaz'ın ağlara gönderdiği top, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Burak, 65'inci dakikada da gole çok yaklaştı. Hakan Balta, sol taraftan çok iyi getirdi ve sıfıra inerek kale sahasına çevirdi. Burak Yılmaz'ın son vuruşunu ise kale çizgisinden Ali Adnan çıkardı.

Sarı-kırmızılılar, baskıyı artırdıkça gol fırsatları buldu ancak yine bir pozisyonda Burak Yılmaz, yüzde yüzlük fırsatı harcadı. Amrabat'ın sağ kanattan ekili ortasına arka direkte vuran Burak, üstten auta yolladı.

Galatasaray, 73'te 10 kişi kaldı. Çaykur Rizespor kontra atağa çıkarken, Sercan Kaya'yı düşüren Selçuk İnan, ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kırmızı kartın ardından oyundaki tempo da düştü. Rizespor, daha fazla sahasına çekilirken, 1 kişi eksik oynayan Galatasaray tüm hatlarıyla rakibi üzerinde baskı kurdu. 75'inci dakikada Kweuke, yine savunma arkasına sarktı ancak vuruşu etkili olmadı ve yandan auta gitti.

Mücadelenin kalan dakikalarında ise Galatasaray, tüm baskısına rağmen skoru değiştiremedi ve karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

GALATASARAY - ÇAYKUR RİZESPOR: 1-1

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Ali Palabıyık, Cem Satman, İsmail Şencan

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Dany, Hakan Balta, Selçuk İnan, Engin Baytar, Bruma, Sneijder (Dk. 34 Amrabat-Dk. 76 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz (Dk. 84 Umut Bulut), Drogba

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Viera, Sezer Özmen, Ali Adnan, Tevfik Köse, Kıvanç Karakaş (Dk. 88 Kağan Söylemezgiller), Sylvestre, Sercan Kaya (Dk. 85 Hurşut Meriç), Cernat (Dk. 46 Cenk Ahmet Alkılıç), Kweuke

Goller: Dk.19 Engin Baytar (Galatasaray), Dk. 55 Tevfik Köse (Çaykur Rizespor)

Kırmızı Kart: Dk. 73 Selçuk İnan (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 34 Drogba, Dk. 74 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Dk. 57 Ali Adnan, Dk. 66 Tevfik Köse, Dk. 74 Kıvanç Karakaş (Çaykur Rizespor)

MAÇ ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

 

90.DK: Ali Palabıyık'ın son düdüğüyle karşılaşma 1-1 sona eriyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ekleniyor.

89.DK: Hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Leonard Kweuke'nin çektiği şut Semih Kaya'dan dönüyor.

88.DK: Çaykur Rizespor karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Kıvanç Karakaş'ın yerine Kağan Söylemezgiller'i oyuna alarak kullanıyor.

88.DK: Sol kanattan Didier Drogba'nın yaptığı orta savunmadan sekip ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Umut Bulut'a geliyor. Umut Bulut yerden pasını Sabri Sarıoğlu'na veriyor. Sabri'nin gelişine yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

86.DK: Umut Bulut'un yerden pasıyla altıpas üzerinde sağ çaprazda topla buluşan Bruma'nın çektiği şut kaleci Serkan Kırıntılı'dan kornere çıkıyor.

85.DK: Çaykur Rizespor bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Sercan Kaya oyundan çıkarken yerine Hurşut Meriç giriyor.

84.DK: Galatasaray karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Burak Yılmaz'ın yerine Umut Bulut'u oyuna alarak kullanıyor.

82.DK: Kıvanç Karakaş'ın orta sahadan gönderdiği pasa ceza sahası içerisinde sol çaprazda hareketlenen Sercan Kaya için ofsayt bayrağı kalkıyor.

80.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Bruma geçiyor. Bruma'nın ortası kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

79.DK: Sol kanatta topla buluşan Bruma topu sağına çektikten sonra yerden şutunu çekiyor ancak top kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

77.D: Sercan Kaya'nın havadan gönderdiği uzun pasla sol kanatta buluşan Leonard Kweuke için ofsayt bayrağı kalkıyor.

76.DK: Galatasaray bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. 34. dakikada Wesley Sneijder'in yerine oyuna giren Nordin Amrabat oyundan çıkarken yerine Yekta Kurtuluş giriyor.

75.DK: Tevfik Köse'nin yerden pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Leonard Kweuke'nin yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

74.DK: Selçuk İnan'ın gördüğü kırmızı kartın ardından birbirleriyle tartışan Kıvanç Karakaş ve Sabri Sarıoğlu sarı kart görüyor.

73.DK: Sol kanatta topla buluşan Sercan Kaya'ya kayarak sert müdahalede bulunan Selçuk İnan ikinci sarı karttan kırmızı kart görüyor.

72.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk'un ortasına altıpasa yakın bir bölgede sağ çaprazda iyi yükselen Hakan Balta'nın kafa vuruşu Ousmane Viera'dan dönüyor.

71.DK: Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Nordin Amrabat'ın pasıyla altıpas üzerinde sol çaprazda bomboş pozisyonda topla buluşan Burak Yılmaz'ın çektiği şut az farkla direğin üzerinden dışarı çıkıyor.

68.DK: Koray Altınay'ın Bruma'ya yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın altıpas üzerine yaptığı ortayı savunma kafayla uzaklaştırıyor.

66.DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın kesme vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

65.DK: Ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda Tevfik Köse'nin müdahalesi ile Engin Baytar yerde kalıyor ve hakem bu pozisyonun ardından Tevfik Köse'ye sarı kart gösteriyor.

65.DK: Bruma'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Hakan Balta, rakibini çalımladıktan sonra ceza sahası içerisine giriyor ve yerden pasını Burak Yılmaz'a veriyor. Burak Yılmaz'ın gelişine çektiği şutu çizgi üzerinden Ali Adnan çıkarıyor.

62.DK: Engin Baytar'ın Cenk Ahmet Alkılıç'a yaptığı faulün ardından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ali Adnan geçiyor. Ali Adnan'ın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

59.DK: Engin Baytar'ın pasıyla ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz yerden düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturuyor ancak yan hakem Burak Yılmaz için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

58.DK: Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Cenk Ahmet Alkılıç'ın yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

57.DK: Sağ kanattan atağa kalkmak isteyen Bruma, Ali Adnan'ın sert müdahalesi ile yerde kalıyor ve pozisyonun devamında Ali Adnan sarı kart görüyor.

55.DK: GOOOL ! Çaykur Rizespor, Tevfik Köse'nin attığı golle skorda eşitliği sağlıyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Sercan Kaya geçiyor. Sercan'ın ortasına altıpas üzerinde iyi yükselen Tevfik Köse'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluşuyor. Tevfik Köse bu sezon ligdeki 2. golüne imza atıyor.

54.DK: Kıvanç Karakaş'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Cenk Ahmet Alkılıç'ın ortasını savunmada Sabri Sarıoğlu kafayla kornere uzaklaştırıyor.

51.DK: Sol kanattan Didier Drogba'nın yaptığı ortayla penaltı noktası üzerinde buluşan Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu savunmadan dönüyor.

49.DK: Sağ kanatta topla buluşan Cenk Ahmet Alkılıç'ın ortasına altıpasa yakın bir bölgede sol çaprazda iyi yükselen Leonard Kweuke'nin kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

47.DK: Cenk Ahmet Alkılıç'ın göğüs pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Leonard Kweuke'nin yerden çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

46.DK: Çaykur Rizespor ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Florin Cernat oyundan çıkarken yerine Cenk Ahmet Alkılıç giriyor.

46.DK: Karşılaşmanın ikinci yarısı Çaykur Rizesporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


DEVRE ARASI


45.DK: Hakem ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve G.Saray soyunma odasına 1-0 önde giriyor.

45.DK: İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.

43.DK: Galatasaray savunmasından en ileride bulunan Drogba’ya yüksek bir top atıldı ama Drogba, topu almak isterken rakibine faul yaptı.

41.DK: Orta yuvarlağın içinde topla buluşan Kweuke, Selçuk’un müdahalesiyle yerde kaldı ve Selçuk İnan sarı kart gördü.

38.DK: Engin’in ceza sahası sol çaprazına gönderdiği pasta Drogba topu kaleye gönderemedi.

37.DK: Konuk ekipte topla buluşan Kıvanç, rakip savunma arkasına koşu yapan Kweuke’ye topu gönderdi ama Kweuke, kafa topu mücadelesinde Semih’e faul yaptı.

34.DK: G.Saray ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Wesley Sneijder yerini Nordin Amrabat’a bıraktı.

33.DK: Sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Kıvanç’a sert bir müdahalede bulunan Drogba sarı kart gördü.

32.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın ortası ceza sahası içerisinde sekip arka direkte bulunan Didier Drogba'ya geliyor. Drogba'nın gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

29.DK: Burak Yılmaz'ın yerden pasıyla sol kanatta topla buluşan Bruma, ceza sahası içerisine girip kaleci Serkan Kırıntılı'dan sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top az farkla oyun alanının dışına çıkıyor.

26.DK: Engin Baytar'ın Ludovic Sylvestre'ye yaptığı faulün ardından kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ali Adnan geçiyor. Ali Adnan'ın çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyo

24.DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Selçuk İnan ve Didier Drogba geçiyor. Drogba topun başından çekiliyor, Selçuk İnan şutunu çekiyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.

24.DK: Ceza sahası yayının hemen dışında hava topu mücadelesinde Ousmane Viera, Didier Drogba'ya faul yapıyor. Galatasaray çok tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

19.DK: GOOOL ! Sağ kanatta topla buluşan Bruma'nın yerden pasıyla ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Engin Baytar'ın sol ayağı ile çektiği falsolu şut kalecinin sağından ağlarla buluşuyor.

15.DK: Wesley Sneijder'ın ara pasıyla ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz'ın çektiği şut kaleci Serkan Kırıntılı'dan dönüyor ve Bruma'nın önüne düşüyor. Bruma topa gelişine istediği gibi vuramıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

12.DK: Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşu Didier Drogba kafayla arka direkte bulunan Burak Yılmaz'a indiriyor ancak Burak Yılmaz kaymasına rağmen topa dokunamıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

10.DK: Florin Cernat'ın pasıyla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Sercan Kaya topu içeri doğru göndermek istiyor ancak top oyun alanının dışına çıkıyor.

6.DK: Seri çalımlarla topla birlikte ilerleyen Bruma, ceza sahası yayı üzerinde yerde kalıyor ve faul bekliyor ancak hakem Ali Palabıyık oyunu devam ettiriyor.

2.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Sercan Kaya geçiyor. Sercan'ın ortasını savunma kafayla uzaklaştırıyor.

1.DK: Karşılaşma Galatasaraylı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

- İki takımın aralarında oynadıkları son karşılaşma 2007/2008 sezonunda Çaykur Rizespor'un kendi evinde Galatasaray'a 5-2'lik skorla mağlup olduğu karşılaşmadır. Çaykur Rizespor'un golleri dk.28'de Altan Aksoy ve dk.83'de Zafer Biryol'dan gelirken, Galatasaray'ın golleri dk.4, dk.45, dk.77 Shabani Nonda, dk.42 Servet Çetin ve dk.51'de Arda Turan tarafından geldi.

- İki takım aralarında toplam 27 maç oynarken bu maçların 21'ini Galatasaray, 5'ini Çaykur Rizespor kazandı, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

- Ev sahibi Galatasaray'ın geride kalan 5 haftada 1 galibiyeti ve 3 beraberliği bulunurken, deplasman ekibi Çaykur Rizespor'un 4 galibiyeti ve 1 mağlubiyeti bulunmaktadır. Galatasaray'ın geçen hafta oynadığı Beşiktaş karşılaşması tescillenmediği için şu anda ligde 1 maçı eksik görünmektedir.

- Geride kalan 5 haftada ev sahibi Galatasaray 6 puanla 10. sırada yer alırken, 12 puana sahip Çaykur Rizespor ise 3. sırada yer alıyor.

- Çaykur Rizespor'da ise 18 kişilik kadroya alınmayan David Depetris, Mariusz Pawelek ve Godfrey Oboabona ile sakatlığı bulunan Eren Albayrak bu maçta forma giyemeyecek.

- Galatasaray'da 18 kişilik kadroya alınmayan Emmanuel Eboue, Aurelien Chedjou ve Albert Riera ile sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop ve Eray işcan bu maçta forma giyemeyecekler.

- Spor Toto Süper Lig 6. hafta karşılaşmasında Galatasaray kendi evinde Çaykur Rizespor'u konuk ediyor. Saat 19:00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena'da başlayacak olan mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek.


GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Dany, Hakan Balta, Selçuk, Engin, Burak, Sneijder, Bruma, Drogba

TEKNİK DİREKTÖR: Claudio Taffarel

ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan Kırıntılı, Koray, Viera, Sezer Özmen, Ali Adnan, Sercan Kaya, Cernat, Sylvestre, Kıvanç, Tevfik Köse, Kweuke

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde sahasında ligin flaş takımı Çaykur Rizespor'u konuk edecek Galatasaray, Fatih Terim'siz ilk maçına çıkacak.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla görevi sona eren teknik direktör Terim'in yokluğunda ilk maçını oynayacak sarı-kırmızılı ekibin başında antrenörler Hasan Şaş, Ümit Davala ve Claudio Taffarel bulunacak.

GALATASARAY - ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

Bu sezon iç sahadaki ilk iki maçında Gaziantepspor'u 2-1 yenip, Medical Park Antalyaspor ile de 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar, Karadeniz temsilcisi karşısında, seyircisi önündeki mücadelede 3 puanı hedefliyor.

Beşiktaş derbisinde gördüğü kırmızı kartın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 2 maç ceza verdiği Felipe Melo'nun maçta forma giyemeyeceği sarı-kırmızılı ekipte Hamit Altıntop'un sakatlığı devam ediyor.

Lige süper bir giriş yapan Çaykur Rizespor'da Arena'da puan ya da puanlarla dönmenin hesaplarını yapıyor. Yeşil-mavili ekipte sakatlığı bulunan Eren Albayrak dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.