Galatasaray Kulübü'nden Rus Basınına Tepki

Galatasaray Kulübü'nden Rus Basınına Tepki

- Sarı-kırmızılı kulüp, Galatasaray Daikin'in Voleybol Kadınlar CEV Kupası'nda Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımı ile oynadığı maçın ardından, rakip oyuncu Tatiana Kosheleva'nın sosyal medyada antrenör Güneyligil'e yönelik paylaşımlarına abartarak yer verd


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü, Voleybol Kadınlar CEV Kupası final ilk maçında Galatasaray Daikin'in Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımını 3-2 yenmesinin ardından, rakip oyuncu Tatiana Kosheleva'nın sosyal medyada sarı-kırmızılı takımın antrenörü Ataman Güneyligil'e yönelik paylaşımlarına abartarak yer verdiği gerekçesiyle Rus basınına tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 29 Mart'ta Burhan Felek Voleybol Salonu'nda, Galatasaray Daikin ile Dinamo Krasnodar arasında oynanan kupa maçı sonrasında Kosheleva'nın sosyal medya üzerinden Galatasaray'a yönelik karalama kampanyası başlattığı iddia edildi.

Rus basınında da karalama kampanyasını abartarak sürdürdüğü vurgulanarak, "Kupayı kaybetme korkusunu Galatasaray'ın hırsıyla fazlasıyla hisseden Rus spor medyası, başta siyaset gibi saha dışı unsurları oyunun içine çekerek yalanlar üzerine kurulu planlı bir saldırı stratejisi ile hareket ediyor. Maçı sahada değil de saha dışında kazanmak için fair-play ruhundan uzak bir mücadele yürütülüyor." görüşlerine yer verildi.

Takımın antrenörü Ataman Güneyligil'in ve taraftarların rakip takımı fair-play kuralları dışında rahatsız edecek davranışta bulunmadığı belirtilerek, "Kaybetme psikolojisinin yaşattığı korku ile Rus basını tarafından başlatılan iftira dolu karalama kampanyasının her detayını yakından takip ettiğimizi ifade ederken, kupa yolunda hiçbir engel tanımadığımızı, Burhan Felek Spor Salonu'nda olduğu gibi yine sahada, Galatasaray armasına yakışır mücadelemizi vererek hak ettiğimiz kupa ile Türkiye'ye dönmek için mücadele edeceğimizi yinelemek isteriz." değerlendirmesinde bulunuldu.

İki takım arasında oynanan maçta antrenörü Güneyligil ile Dinamo Krasnodar'dan bir teknik heyet üyesi arasında gerginlik yaşanmıştı. Tatiana Kosheleva ise Güneyligil ile kendisi arasında gerginliğin yaşandığı yönünde paylaşımlarda bulunmuştu.