Gazeteciler zorlu yolculuğu böyle kaydetti

Gazeteciler zorlu yolculuğu böyle kaydetti

Fransız televizyon kanalı olan France 2 kanalının iki gazetecisi, göçmenlerle birlikte Yunanistan'a geçti. Bu yolculuğu saniye saniye kaydetti.

Fransız televizyon kanalı France 2 için çalışan iki gazeteci, 60 kaçak göçmenle birlikte bir kayığa binerek Türkiye'den Yunan adalarına geçti. Franck Genauzeau ve Giona Messina isimli gazeteciler, tüyler ürperten yolculuğu anbean görüntüleyerek, riskli ama bir o kadar da önemli bir televizyonculuk başarısına imza attı.

31364961.jpg

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı turistik Behramkale (Assos) köyünden 12 Eylül günü akşamüstü saatlerinde hareket eden tekneye, insan kaçakçılarına kişi başı 2 bin euro ödeyen göçmenler, Midilli Adası'na gitmek için 10 kilometrelik tehlikeli bir yolculuğu göze aldılar.

31364956.jpg

İnsan kaçakçıları, Suriyeli ve Iraklı göçmenlerden birini kaptan seçerek, mültecileri kaderine terk edip, daha kıyıdayken tekneden ayrıldı.

31364958.jpg

Havanın karardığı saatlerde, göçmenleri taşıyan teknenin motoru arızalandı. Yoğun duman çıkararak duran motor nedeniyle dalgalı denizin ortasında kalan göçmenlerin imdadına, şans eseri oradan geçen bir Yunan balıkçı teknesi yetişti. Balıkçı teknesinden bağlanan iple Midilli limamına çekilen göçmenlerin dört saatlik yolculuğu, böylece faciaya dönüşmeden sonlandı.

Limana soğuktan titreyerek çıkan göçmenlerden bazılarının ağladığı görüldü.
Göçmenleri kayığa bindiren insan kaçakçılarından birinin elinde silah olduğu görüldü.

31364960.jpg

Kıyıda kalan bazı göçmenler, yüzerek kayığa yetişti.

31364959.jpg

Göçmenlerden bazıları, canları pahasına giriştikleri bu  tehlikeli yolculuğa dua ederek çıktı.

31365039.jpg