Gaziantep Merkezli Gayrimenkul Dolandırıcılığı

Gaziantep Merkezli Gayrimenkul Dolandırıcılığı

Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Kocaeli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda biri avukat 35 kişi gözaltına alındı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep merkezli 4 ilde gayrimenkul dolandırıcılığına yönelik operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, arazi satışlarında bazı şahısların dolandırıldığı yönündeki şikayetler üzerine harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ile Suç Gelirleriyle Mücadele Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı.

Yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Kocaeli'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kendilerini zengin iş adamı gibi tanıtıp, arazi pazarlığı yapan grubun, tapu müdürlüklerinde arazi satışını gerçekleştirdikten sonra mal sahibine sahte çek veya senet verdiği tespit edildi. Tapudaki satış işleminin ardından başka çete üyelerinin çek veya senedini tahsil etmek isteyen mağdura yardımcı oldukları izlenimi vererek, anlaşmalı oldukları bir avukata yönlendirip hem avukatlık ücreti aldıkları hem de hukuki işlem sürecini uzatmaya çalıştıkları belirlendi.

Yapılan çalışmada, aralarında bir avukatın da olduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Beş milyon lira değerindeki arazilerine el konulan zanlıların, geçmiş dönemde yaklaşık 4 trilyon lira haksız kazanç elde ettikleri bildirildi.