Gaziantep'te "Gezginler Okuyor" Projesi

Gaziantep'te "Gezginler Okuyor" Projesi

Anadolu Öğrenci Birliği ve Bülbülzade Vakfı koordinesinde düzenlenen proje kapsamında 200 kişi Demokrasi Meydanı'nda kitap okudu -Bülbülzade Vakfı Ortaöğretim Komisyon Başkanı Er:- "Gaziantep'in otobüs duraklarından tramvay içlerine kadar birçok noktada o

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Bülbülzade Vakfı ve Anadolu Öğrenci Birliği koordinesinde, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla "Gezginler Okuyor" projesi başlatıldı.
Projenin tanıtımı dolayısıyla Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda aralarında eğitimci ve öğrencilerin de bulunduğu 200 kişi, kitap okudu.
Bülbülzade Vakfı Ortaöğretim Komisyon Başkanı Adem Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilgi ve birikiminin vazgeçilmez bir parçası olan kitapların insan gelişimine en çok katkı sağlayan araç olduğunu belirtti.
Kitap okumanın insanın düşüncelerini olgunlaştırdığını dile getiren Er, "Kitap okuyan insan kültürlüdür. Kitap okuyan, nerede ve ne konuşacağını bilen, bilinçli bir insandır. Kitap okuyan insan hızlı düşünür. Hayal gücünü güçlendirir ve yaratıcılığını artırır. Kitap okumak hayatımızı güzelleştirir ve insanlarla iletişimimize katkı sağlar." dedi.
Bülbülzade Vakfı ve Anadolu Öğrenci Birliği olarak Gaziantep'te okuma seferberliği düzenlediklerini ve bu kapsamda "Gezginler Okuyor" projesini hayata geçirdiklerini aktaran Er, Gaziantep'in otobüs duraklarından tramvay içlerine kadar pek çok noktada okuma seferberliği ilan ettiklerini vurguladı.
Er, proje çerçevesinde ayrıca her ay bir yazarı da Gaziantep'e davet edeceklerini ve çeşitli programlar düzenleyeceklerini anlattı.
Projenin ilk etabında bin 500 öğrencinin gruplar halinde açık alanlarda kitap okuyacağını aktaran Er, haziran ayının başına kadar ortaokul ve lise öğrencileriyle eğitimcilerin dörder kitap okuyacağını söyledi.
Bin 500 kişi arasında 200 öğrencinin terör mağduru gençlerden, 200 kişinin de iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyelilerden olacağını belirten Er, şunları kaydetti:
"11 Haziran'a kadar okunan bu kitaplardan sınav yapılıp dereceye giren ortaokul ve lise kademesinde beşer öğrenciye çeşitli hediyeler verilecektir. Projenin ikinci etabına ise 2016-2017 eğitim öğretim döneminde başlanıp tüm Gaziantep'te yaygınlaştırılması için çalışılacaktır. Bu projenin yürütülmesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ve Şahin Belediyesine teşekkür ederiz."