Gaziantep'teki Cinayetler

Gaziantep'teki Cinayetler

Ayrı yaşadığı eşi ve 8 akrabasını öldürdüğü iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edilen Yusuf Taş tutuklandı, zanlıya yardım ettiği öne sürülen babası Halil, kardeşi Şerif Taş ve dayısı Arif Toz, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te ayrı yaşadığı eşi ve 8 akrabasını öldürdüğü iddiasıyla yakalanan Yusuf Taş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ayrı yaşadığı eşi Tuğba Taş ile 8 akrabasını öldürdüğü iddiasıyla bir süredir aranan ve dün akşam Gaziantep Otogarı'nda yakalanan Yusuf Taş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Katil zanlısına yardım ettiği iddiasıyla yakalanan babası Halil ve kardeşi Şerif Taş ile dayısı Arif Toz'un ise çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yusuf Taş, savcılıkta ve mahkemede olayı hatırlamadığını söylediği öne sürüldü.

Öte yandan operasyonda ele geçirilen tabancanın olay yerlerinde ele geçirilen kovan ve mermi çekirdeğiyle uyuştuğunun belirlendiği öğrenildi.

Düztepe Mahallesi'nde 5 Ocak'ta Yusuf Taş tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen silahlı saldırı sonucu, aralarında kendisinden boşanmak isteyen eşinin de bulunduğu 4 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. Olaydan kısa süre sonra da Sam Mahallesi'ndeki evde şüphelinin amcası, yengesi ve çocuklarının da bulunduğu 5 kişi daha silahla vurulmuş halde bulunmuştu. Yaklaşık 3 aydır aranan zanlı, dün akşam Gaziantep Otogarı'nda Gaziantep-İzmir seferini yapan otobüse bindiği sırada yakalanmıştı.