Gaziantep’in Gözü Bu Sergide

Gaziantep’in Gözü Bu Sergide

Kutlu Doğum haftası kapsamında çeşitli illerden 65 sanatçının 220'den fazla eserinin bulunduğu "Hüsn-i Hat" sergisi Gazianteplilerle buluşuyor.

Kutlu Doğum haftası kapsamında çeşitli illerden 65 sanatçının 220'den fazla eserinin bulunduğu "Hüsn-i Hat" sergisi Gazianteplilerle buluşuyor.

Hazreti Muhammed'e (s.a.v) saygı Hüsn-i Hat sergisinde 65 sanatçının 220'den fazla eseri görücüye çıkıyor. 15 Nisan tarihleri arasında Gaziantep eski Adliye binasında açılacak sergiye ilginin yoğun olması bekleniyor. Sergiyi organize eden Türkçe Öğretmeni Erkan Bakım 65 sanatçının 220'den fazla eserinin yer aldığını belirterek, "Bu çalışmalar Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru ve Tombak olmak üzere değişik türlerde, branşlar da her biri kutlu doğum haftasına özel çalışmalardır. Hocalarımız sağ olsunlar güzel gönülleriyle bizi kırmadılar. Nadide eserlerini bize yolladılar, biz de onları bir araya getirdik. 15 Nisan Cuma günü de resmi açılışımızı yapacağız. Bütün Gazianteplileri bekliyoruz" dedi. Türkiye'nin en ünlü Hat hocası Mahmut Şahin sergiyi gezecek olanlar burada 13 senenin meyvelerini görecekler diyerek, "Bu ikinci sergimizi Gaziantep'te geçen senede açmıştık, sergimizi yoğun bir talep vardı. Bu senede 65 sanatçımızın 220'den fazla eserleriyle katılıyoruz. Bunlar çeşitli illerden sanatçılar ile bazı öğrencilerimle beraber bu sergiyi açtık. Burada Gaziantepliler 13 senenin meyvelerini görecekler başta hat sanatı olmak üzere Ebru Tombak gibi sanatlar var Tombak sanatı, cumhuriyet tarihinde 2. Defa sergiye çıkıyor" şeklinde konuştu. Sergide eseri bulunan ve Mahmut Şahin'in talebesi olana Nurşen Karaaslanoğlu, 2009 yılından beri hat dersi aldığını söyleyerek, "Erkan Bakım hoca Kutlu Doğum haftası nedeniyle bir sergi olduğunu iletti. Bursa, Kocaeli, Eskişehir buralardaki talebeler eserlerimizi toparladık. Karma bir sergi ağırlık Hz. Peygamberimize yönelik eserler" dedi. Feride Ateştepe Altun ise, "Bursa'dan katılıyorum, sergimize 65 sanatçı katıldı.icazet almış sanatçı arkadaşlarımızla birlikte katılım gösteriyoruz. Gazianteplileri bekliyoruz çok güzel bir sergi" ifadelerini kullandı. Serap Tepedelen bu sergi her zaman olan bir sergi olmadığını vurgulayarak, "Bu tür sergiler her zaman olmaz kutlu doğum haftası kapsamında Hz. Peygamberi anlatan eserlerdir. Bütün Gazianteplileri bu sergiye çağırıyoruz" diye konuştu.