Gaziantep’te Kadınlar İçin Forklift Operatörlüğü Kursu Açıldı

Gaziantep’te Kadınlar İçin Forklift Operatörlüğü Kursu Açıldı

Gaziantep'te Türkiye'de ilk kez kadınlara yönelik "Gaziantepli Kadınlar Türkiye'nin Yükünü Kaldırıyor rojesi" kapsamında "Simülatörlü forklift operatörlüğü...

Gaziantep'te Türkiye'de ilk kez kadınlara yönelik "Gaziantepli Kadınlar Türkiye'nin Yükünü Kaldırıyor rojesi" kapsamında "Simülatörlü forklift operatörlüğü kursu" açıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO),Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), TÜBİTAK Marmara Teknokent, Sanlab Simulatör, Gaziantep Teknopark, Kadın ve Demokrasi Derneği Gaziantep temsilciliği (KADEM) katkılarıyla gerçekleşen projeyle 30 kadına teorik ve simülasyonlu eğitim veriliyor. Gaziantep Üniversitesi Teknopark'ta, Mehmet Emin Demirezen ve Mustafa Aydın tarafından forklift iş makinesi iş organizasyonu, iş öncesi hazırlık, forklift motoru, forklift ile yük yükleme, ataçman, iş makinası ve iş güvenliği konuları anlatılıyor. Teorik bilgilerin ardından kursiyerler, forklift simülasyonu ile pratik sürüş eğitimi alıyor. GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, yaptığı açıklamada, oda olarak eğitimler düzenlediklerini belirterek, forklift operatörlüğü kursunun kadınların istihdam edilmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Gaziantep'in ve Türkiye'nin üretim, ihracat çıtasını yukarılara çıkartmak için kadınların da iş hayatına katılması gerektiğini vurgulayan Göncü, "Önümüzdeki dönemlerde de bu tür eğitimler yapmayı planlıyoruz. Bu kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimiz istihdam edilecekler. Bu konuda bize destek veren kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.