Gaziantep’te Kadınlara Forklift Operatörlüğü Kursu

Gaziantep’te Kadınlara Forklift Operatörlüğü Kursu

TÜRKİYE'nin ilk kadın forklift operatörlüğü kursunun açıldığı Gaziantep'te 16 kadın simülatör üzerinde forklift eğitimi alıyor.

TÜRKİYE'nin ilk kadın forklift operatörlüğü kursunun açıldığı Gaziantep'te 16 kadın simülatör üzerinde forklift eğitimi alıyor.

Gaziantep Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi tarafından Gaziantep Üniversitesi Teknopark'ta açılan istihdam garantili forklift operatörlüğü kursuna 16 kadın katılıyor. Gaziantep Sanayi Odası'nın öncülüğünde açılan forklift kursu sayesinde, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda forklift operatörü açığının kadın kullanıcılarla kapatılması ve kadınların iş gücüne katkılarının artırılması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği kursa katılan kadınlar, iş makinesini kullanmayı similatör üzerinde öğreniyor. Kadınlar kursta, forklift motorunu tanıma, araçlardan yük indirme ve yük taşıma ile manevra gibi eğitimleri alıyor. Bir ay boyunca eğitim alacak kadınların, kurs sonunda sertifika alarak işbaşı yapabileceğini anlatan forklift eğitimeni Mehmet Emin Demirezen, şöyle konuştu:

"Burada kadınlara forklift eğitimi veriyoruz. Bunun dışında bekoleder eğitimimiz de var. Burada gördüğünüz gibi simülatör cihazlarımızla gerçek hayattaki tepkileri alıyoruz. Burada yaklaşık 6 saatlik forklift similasyon eğitiminden sonra gerçek forklift kullanımını uygun görüyoruz. Bu forkliftte kullanıcının yaptığı hatalar, bunun dışında tükettiği yakıtlar teknik verileri inceleme altına alıyoruz, kayıt yapıyoruz aynı zamanda. Bayanlarımızın başarıları gerçekten çok ciddi bir şekilde artış sağlamakta. Örneğin ömründe hiç araba kullanmamış ya da direksiyon eğitimi almamış bir kişi burada şu anda bazı senaryolarla ilerlemiş cisimlerde dokuzda dokuz yapmaktadır. Yani iyi bir iş çıkarmaktadır. Ciddi bir azim var. Ben bunu gördüm. Kursiyerlerimizde bayanlarımızda çok ciddi bir azim var. Çok kısa bir sürede foklift kullanmaya başlayacağımıza inanıyorum."

Forklift eğitimi alan Gülay Sarıbaş ise eğitimlerinin çok verimli geçtiğini ve bu eğitim sonrasında iş hayatında daha aktif olarak yer almayı düşündüğünü belirterek, "Bir iş sahibi olacağımız için çok mutluyuz. Kesinlikle forklift kullanmak zor değil. Ben başka alanlarda da çalıştım, daha aktif olmak istiyorum. İş alanında da hanımların bu tür konularda da daha etkili olacağından eminim, onun için forklift kursu. Bütün buraya gelen kursiyer arkadaşlarımızla birlikte en son hedefimiz kule vinç operatörlüğü, inşallah onu da başaracağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI