Gaziantep’te Kebap Ve Baklavacılara Tek Tip Kıyafet

Gaziantep’te Kebap Ve Baklavacılara Tek Tip Kıyafet

Gastronomi kenti Gaziantep'te lokantacı esnafı UNESCO standartlarını yakalamak için özel kıyafet ve ayakkabı diktirmeye başladı.

Gastronomi kenti Gaziantep'te lokantacı esnafı UNESCO standartlarını yakalamak için özel kıyafet ve ayakkabı diktirmeye başladı. Mayıs ayından sonraki süreçte kebap ve baklavacılar, tek tip kıyafet ile müşterilerinin karşısına çıkacak.

Mayıs ayı itibari ile gastronomi kenti için hazırlıklara start verilecek. Gaziantep Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in gastronomi kenti olmak için büyük hizmetler sunduğunu belirterek, UNESCO standartlarını yakalamak için ise özel kıyafet ve ayakkabı diktirmeye başlandığını söyledi. Bayrakçı, Gaziantep'in gastronomi kenti olmasıyla birlikte esnafın işlerinin çok daha iyi olacağını düşündüklerini kaydetti. Gastronomi kenti Gaziantep'te lokantaların iğneden ipliğe, tüm görünümü ve hijyen kuralı ile standarda bağlanması için sayılı günler kaldığını söyleyen Bayrakçı, "Gastronomi kenti olarak UNESCO'nun standartları için büyük bir çalışma başlattı. Bu kapsamda Gaziantep'teki küçükten büyüğe, markalı'dan marka'sıza tüm lokantalar belirli bir standart içinde çalışacak. Bu standartlar içerisinde lokantaların, giyilen kıyafet, bone, eldiven, lavabo ve tuvalet temizliğine kadar kurallar yer alıyor. Aşçıların giyeceği kıyafet ve ayakkabıya kadar oluşturulacak standartlar belirlendi" dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığından henüz net bir bilgi gelmemekle birlikte mayıs ayı sonuna kadar tek tip hijyen ve kıyafet standardına geçileceğini kaydeden Bayrakçı, "Tahminimce mayıs ayı sonuna kadar bakanlıktan haber gelecek ve gastronomi kentine yakışır bir görünüm kazanacağız. İstenilen standartların belgelerini de Avrupa Birliği Bakanlığından yazılı olarak istedik. Yazının gelmesi durumunda uygulamayı başlatacağız" şeklinde konuştu.

"KUTNU KUMAŞI ÜZERİNDE DURUYORUZ"

Hijyen ve görünüm açısından standardı yakalarken Gaziantep'in yöresel kıyafetleri için de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Bayrakçı, "Hijyen ve görünüm açısından zarafeti yakalarken yöresel kültürümüzü de resmedecek kutnu kumaşı ile yapılacak kıyafetler ve dekorasyonlar için çalışmamız var. Avrupa standartlarını yakalamak için detaylı bir çalışma yapılıyor. Esnafımız bize destek veriyor çünkü bir kişinin kötü görünümü bütün esnafı ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

"KEBAPÇILAR VE LOKANTACILAR OLUMLU KARŞILADI"

Lokanta işletme şefi Kazım Polat, bir kişinin kötü görünmesinin herkese yansıdığını söyleyerek, "Müşterilerimiz buraya geldiğinde çalışanları kolayca ayırt edebilir. Herkesin aynı kıyafeti giymesi güzel olur. Temizlik bakımından da güzel olur o yüzden müşterilerimiz gayet memnuniyetle karşılar Gaziantep yemek bakımından bir kademe daha yükseğe çıkabilir" ifadelerine yer verdi.

Kebap işletmecisi Hasan Kuşku da daha güzel bir görüntü olacağını vurgulayarak, "Bence bu uygulama gerekli bir uygulamadır. Hem görsel hem de temizlik açısında daha güzel olur. Bu uygulamayı memnuniyetle karşılıyorum" diye konuştu.