Geleceğin nesilleri eğitimde sosyal aktivitelerle yetişir !

Geleceğin nesilleri eğitimde sosyal aktivitelerle yetişir !

Eğitimin en temel amacı, öğrencilere birey olma niteliklerini kazandırmak ve bu bireyleri hayata hazırlamaktır.

Günümüzde belli bir müfredatın dışına çıkmayan eğitim ortamları tartışılır hale geldi. Araştıran, sorgulayan, düşünen ve üreten bir nesle ihtiyaç duyan dünyamız yeni eğitim modellerinin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor.

Çocuklarımıza bütün bu olumlu özellikleri kazandırmak için onları okulda sosyal aktivitelerle buluşturmanın yanı sıra sosyal yaşamda da sanatla, sporla ve müzikle buluşturmak için aile ve öğretmenlerine önemli görevler düşmektedir

Sosyal aktiviteler çocuğunuzun gelişimi için hayati önem taşır!

Bilgiye ulaşma ve elde edilen bilgilerin beceriye dönüştürülerek günlük yaşamda işe yarayacak bir şekilde kullanılması için, eğitim sürecinde sosyal etkinliklere sık sık yer verilmesi gerektiğini ifade eden Vizyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Arıtuluk, sosyal aktivitelerle öğrencilere hayal bile edemediğimiz nitelikler kazandırılabileceğini söyledi.

Sosyal aktiviteler sayesinde öğrencilerin müfredatta belirtilen kazanımların ötesinde nitelik kazanmalarına ve beceri geliştirmelerine ortam hazırlar. Geleneksel eğitimci portresinin karakteristik özelliklerinden birisi ise, öğrenme ve öğretme sürecinde müfredatı yetiştirme endişesidir. Bu endişeye kapı aralayan bakış açısı, belki de öğretimden eğitime geçilemeyişin temel sebebidir.

Vizyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Arıtuluk, sosyal aktivitelerin çocuklar için neden hayati önem taşıdığını şu şekilde anlatıyor:

·Sosyal etkinlikte görev alan öğrenciler çevresindeki insanlarla sağlam bir iletişim kurabilme yeteneğini kazanırlar. Yanlış anlamalardan doğan iletişim kazalarına uğramazlar.

·Özgüveni artan bireyler sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Bu niteliği kazanan bireylerin hayatta başarılı olma konusunda büyük avantajlar elde ettiği unutulmamalıdır. Başarı başarıyı getirir. Öğrencilere değişik sosyal etkinliklerle öz güven duygusu ve sorumluluk bilinci kazandıran eğitim kurumları, bireyleri hayata hazırlama konusunda büyük bir işlevi yerine getirmiş sayılırlar.

·Farklı etkinliklerde görev alan öğrencilerin sosyal ve toplumsal olaylara karşı duyarlılıkları artar. İyiyi kötüden, yararlıyı zararlıdan ayırarak tepki göstermekten ya da takdir duygularını dile getirmekten geri durmaz.

·İş ve sosyal yaşamda başarılı olmanın en temel şartlarından birisi içinde bulunduğu ortamda çevresindekilerle uyumlu olmaktır. Kaynaşma ve dayanışma ruhu içerisinde hareket edebilmek, nerede ve nasıl konuşup, nasıl davranacağını bilebilmek önemli özelliklerdendir. Bu özelliklerin kazanılmasında sosyal etkinliklerin önemi büyüktür.

·Anlama ve anlatma alanları ve bu alanların üzerine inşa edildiği dört temel ayak olan okuma ve dinleme (anlama), konuşma ve yazma (anlatım) becerilerinin öğrenme ve öğretme süreci uygulamalarıyla geliştirileceği unutulmamalıdır. Sosyal etkinlikler bu becerileri kazandırılıp geliştirilecek önemli uygulama alanı olarak düşünülmelidir.

Vizyon koleji, bol aktiviteli bir okul!

Vizyon Kolejinde yüzmeden basketbola, eskrimden baleye, senaryo yazarlığından modern dansa, satrançtan girişimciliğe kadar birçok farklı alanda kulüp çalışmalarına olanak sağlayan teknik ve fiziksel yeterliliğe sahip yaşam alanları mevcut..

Vizyon Koleji kampüsünde kapalı spor salonu, jimnastik salonu, yüzme havuzu, açık futbol sahası ve açık voleybol sahasına ek olarak çok sayıda aktivite köşesi, sanat atölyeleri, 3D mini sinema salonu ve 600 kişilik konferans salonu bulunuyor. 

Alanlarında uzman eğitmenler tarafından refakat edilen sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler, öğrencilerin sağlık odaklı bedensel ve sosyal yaşam alışkanlıklarını kazanmalarını, eğilim ve yetenekleri olduğu dallarda yönlendirme ve motive edilmeleri, kültürelsosyal aktiviteler içinde bulunarak yaratıcılıklarını arttırırken, sosyal ilişkilerinde özgüven sahibi, güçlü bireyler olmalarına imkan tanınıyor.

Beylikdüzü ve Esenyurt bölgesinde büyük ve modern bir kolej kampüsü!

Vizyon Koleji eğitim sektörü içinde gelişen 20 yıllık bir deneyimin ve binlerce öğrencinin eğitim yaşamını ve kariyerini olumlu yönde etkileyen bilgi ve birikimin sonucu olarak, Türkiye’nin geleceğinin anahtarı olacak bir gençlik yetiştirmek için yola çıktı. Vizyon Koleji yoğun Akademik İngilizce ve teknolojik eğitim içerikli konseptiyle iddialı, herkese hitap eden bir zincir okul projesidir.

Vizyon Koleji kampüsü İstanbul’un batısında büyük ve modern projelerle hızlı gelişen ilçeler olan Beylikdüzü ve Esenyurt bölgesine büyük ve modern bir kolej kampüsü olarak tasarlandı. 8000 m2 alan üzerine yapılan Vizyon Koleji Kampüsü 11.500 m2 kapalı alanı ile 1200 öğrenciye yüksek kalitede eğitim hizmeti verebilecek donanıma sahip. Kampüs ayrıca Teknolojik Eğitim konsepti içinde doğayla barışık, sosyal ve kültürel bir atmosfere sahip bir yaşam alanı olma özelliğini de taşıyor. 2,0