Gelecek, mobil uygulamalarda !

Gelecek, mobil uygulamalarda !

Mobil uygulama pazarı her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Uygulama geliştiriciler sattıkları uygulamalardan ciddi gelirler elde ediyor. Örneğin Apple iOS uygulama geliştiricilere 2014 yılında toplam 10 milyar dolar dağıtmış ve oluşturduğu ekonomi 627 bin kişilik istihdam doğmasına neden olmuş. 

Tüm göstergeler önümüzdeki dönemde uygulamaların çok daha çeşitlenerek artacağını gösteriyor. Akıllı telefon ve tabletlerin yaygınlaşması, masaüstü işletim sistemleri için de uygulamalar geliştirilmesi, akıllı ev, akıllı araba ve akıllı şehir gibi kavramlarla makineler arası iletişim (M2M) çağına giriyor olmamız önümüzdeki yıllarda uygulamaların hayatımızın her alanında vazgeçilmez birer işleve sahip olacaklarını işaretleri.

Türkiye’de de 18-24 yaş arası internet kullanıcılarının yüzde 62’si mobil internetçi. 18-24 yaş grubundan sonra mobil internet kullanımın en yoğun olduğu yaş grubu 25-34 yaş grubu.

indir.com Mobil Uygulama Yarışmasına başvurular devam ediyor!

Türkiye’deki mobil uygulama yazılımcılarına ve bu ekosisteme destek vermek amacıyla, yediden yetmişe herkesin katılımına açık olarak düzenlenen “indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2015’e başvurular başladı.

Yarışmaya katılmak için, uygulamanızı uygulama marketine (Google Play, Apple AppStore ve Windows Phone Store) yükledikten sonra http://www.indir.com/yarisma bölümündeki formu doldurmanız yeterli. Her katılımcı istediği kadar uygulama ile katılabilecek, ancak finale sadece en yüksek oyu alan uygulama kalacak.

indir.com tarafından geçen sene ilki düzenlenen ve Türkiye\'deki mobil uygulama geliştiricilerini desteklemek amacını taşıyan indir.comMobil Uygulama Ödülleri 2014 Yarışması\'nın kazananları Android Geliştirici Günleri-ODTÜ Etkinliği\'nde yapılan törenle birlikte ödüllerine kavuştular.

Akche Mali Hesap Yönetimi uygulamasıyla yarışmaya katılan Murat GÜR, yarışma birinciliğine hak kazanarak 4000 TL, 1 hafta Silikon Vadisi (San Fransisco) tatili, Reklamstore\'dan 3000 TL\'lik reklam, Camekan\'dan 2000 TL\'lik Google Adwords reklamı, Reknova\'dan uygulama sitesi için 1 yıllık ücretsiz SEO hizmeti, Userspots\'dan UX testleri için 10 saatlik laboratuvar kullanımı ve indir.com\'dan 1 yıl uygulamanın tanıtımı ödüllerini alırken ayrıca Windows Phone özel ödülü olarak Nokia tarafından verilen Nokia Lumia 1320 Akıllı telefonun da sahibi oldu.

Tuncay Namlı, Kubilay Kahveci, Çağlar Gündoğdu tarafından geliştirilen Pickr.us uygulamasıikinciliği elde ederek Antalya\'da 1 hafta tatil, Reklamstore\'dan 1.500 TL\'lik reklam hakkı, Camekan\'dan 1.000 TL\'lik Google Adwords reklamı, Reknova\'dan uygulamanın sitesi için 6 aylık seo hizmeti, Userspots\'tan UX Testleri için 10 saatlik laboratuvar kullanımı, indir.com\'dan 6 ay ücretsiz uygulamanın tanıtımı ödüllerini aldılar.

Şans oyunlarına yönelik hazırlanmış olan Tuttu mu? isimli uygulamasıyla üçüncülüğe hak kazanan Hakan Özkelemci, Kapadokya Tatili,Camekan\'dan 500 TL\'lik Google Adwords reklamı, Reknova\'dan uygulamanın sitesi için 3 aylık seo hizmeti, Userspots\'tan UX Testleri için 10 saatlik laboratuvar kullanımı, indir.com\'dan 3 aylık uygulamanın tanıtımı ödüllerinin yanı sıra Windows Phone özel ödülü olarak Nokia tarafından verilen Nokia Lumia 820 Akıllı telefonun da sahibi oldu.

İlk 3\'e giren bu uygulamaların dışında Windows Phone özel ödülüne layık görülen Kahve Falcımuygulaması da Nokia Lumia 625 akıllı telefon ödülünü aldı. TEB Girişim Bankacılığı tarafından seçilenGelibolu Projesi: Alay 57 uygulaması da 1 yıllık Girişimcilik Ofisi özel ödülüne layık görüldü.

Yarışmaya bu sene de binlerce başvuru olması bekleniyor. Detaylı bilgiyi http://www.indir.com/yarisma/ adresinden alabilirsiniz.