Gemi seyahatinizi ucuza getirmenin yolları

Gemi seyahatinizi ucuza getirmenin yolları

Son yıllarda yurt dışına meraklı seyahat severler, gemi turlarına büyük ilgi gösteriyor.

Gemi seyahatleri son yıllarda yurt dışı turlarına meraklı seyahat severlerin yoğun ilgi gösterdiği bir seyahat şekli. Bunun en önemli sebebi, 1 haftalık gibi kısıtlı bir zaman diliminde 4-5 ülkeyi gezebilme ve seyahat ederken de yol yorgunluğu olmaksızın her sabah yeni bir limana uyanmanın keyfi yatmakta. Ayrıca, yaz kış demeden 12 ay yapılabilecek ideal bir seyahat şekli. Özellikle kış aylarında ülkemizde soğuk havaların gelmesi ile sıcak destinasyonlarda seyahat etme isteği olanlar için ideal. Zira gemi seyahatleri denizlerin dingin olacağı destinasyonlar seçilip, programlar buna göre hazırlanır. İşte bu nedenle bizde soğuklar yaşanırken gemi ile ılıman Akdeniz ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Karayipler, Kanarya Adaları, Küba gibi seyahatler kış döneminde içinizi ısıtacak bir seyahat olarak satışa sunulmakta… Gelelim gemi seyahati hakkında bazı ipuçlarını sizinle paylaşmaya :

Geminiz güzel şehire yanaşırken sakın kaçırma!

Özellikle sabah kahvaltılarında çok önemli bir detay var. Gemi tur paketlerinin pek çoğunda gemiler sabahleyin yeni bir şehre gelir ve limana yanaşırlar. Bu nedenle bir gün önceden geminin saat kaçta limana yanaşacağını programınızdan bakıp 1 saat kadar öncesinden, geminin dışarı bakan camlarının bulunduğu bir alanda kahvaltınıza başlayın ki, gemi limana yanaşırken kahvaltı keyfiniz daha fazla anlam kazansın. Bir diğer konu da, gemide kahvaltı için 2 alternatif var, birincisi ve en çok tercih edileni açık büfedir. Diğeri ise farklı bir katta konumlanmış, kahvaltı alakart restaurantıdır. Ben masamda otursam, siparişim alınsa yerimden kalkmadan herşey masama gelsin, omletimi kaşar peynirli, biberli yaptırsam yanında da bir yeşil çay içsem, sonrasında da beyaz peynir-domates-salatalık tabağı hazırlasınlar dediğinizde alakart restaurant servisi sizi fazlasıyla mutlu edecektir.

Öğle yemeğinden tasarruf imkanı

Öğle yemekleri genelde limanda geçirilen zaman dilimine denk geldiğinden diğer öğünlere nazaran daha az çeşidin olduğu bir öğündür, buna karşın zaten şehri gezmek yerine gemide öğle yemeği yiyen seyahat sever çok azdır, ancak şehre yakın bir limana yanaştıysanız ve dışarıda yemeğe para ödemek yerine tasarruf edip, geminize dönüp yiyebilirsiniz.

Gemi Ekstralarından tasarruf edin

İçecek ekstraları birçok Avrupa kenti ile kıyaslandığında gemilerde makul ücretlidir. Bununla birlikte eğer ki çok içecek tüketen biri iseniz, alternatifli içecek paketleri gemi tarafından sunulmaktadır. İçebileceğiniz kapasiteye göre toplu bir peşin satın alma ile %35’lere varan indirimler alabilirsiniz. İçecek paketlerinden faydalanmamış iseniz, genelde yemek saatlerinden 1-1,5 saat kadar önce Cafe, Bar veya pastanelerde Happy Hour olarak adlandırılan %50’ye varan indirimlerle içecek alabilir, indirimli tatlı servisinden de faydalanabilirsiniz.

Çevre gezilerini ucuza getirebilirsiniz

Hemen her limanda organize edilmiş şehre giden bir belediye otobüsü veya Hop On-Hop Off ismi verilen çift katlı indi-bindi yapabileceğiniz turist otobüslerine de binerek daha ucuza şehri gezebilirsiniz. Ancak hatırlatmakta fayda var, tur paketleri ile gitmenin en önemli avantajı rehberin yanınızda olması, hem bilgilenme açısından önemlidir, hem de başınıza gelebilecek bir sağlık sorunu veya bir hırsızlık vs olduğunda sizinle ilgilenecek bir güvencenin yanınızda olması da tur paketinin en önemli değeridir.

Newsletter’ları mutlaka detaylıca okuyun

Odanıza her akşam yemeği esnasında, bir sonraki günün detaylı programını (Newsletter), gemide ertesi gün verilecek özel indirimleri, kampanyaları duyuran detaylar yer alır. Ayrıca gemide verilen servislerin açılış-kapanış saatleri, ertesi gün casual, resmi giymeniz gereken kıyafet tarzına kadar tüm detaylar yer alır. Gemide uygulanan ne kadar promosyon, indirim-fırsat var ise bu bültende yazmaktadır.

En ucuz alışverişi kaçırmayın

Gemilerde bulunan Duty Free dükkanları, havalimanındakilere nazaran çok daha fazla fırsat sunar. Pek çok üründe daha önce karşılaşmadığınız kadar uygun fiyatlar görebilirsiniz, özellikle de elektronik ve kozmetik ürünlerinde. Bir de gemilerde seyahatin belli günlerinde Duty Free Shop önünde bir pazar yeri kurulur, burada dükkanın dışına yeni özel indirim yapılmış ne kadar ürün varsa koyar, sergilerler. Gemideki bu pazarda hiç aklınıza gelmeyecek pek çok ürün bulabilecek ve ucuz alışverişin keyfini çıkaracaksınız.

Uygun fiyatla Masaj ve SPA imkanları…

Bilhassa her gün odanıza gönderilen Newsletter’da Masaj ve SPA imkanları ile ilgili özel paketler, zaman zaman çok özel indirimler görebilirsiniz. SPA merkezini ilk günden ziyaret edip, bu fırsatları sormaktan da çekinmeyin, gemilerde bunlar sıkça uygulanan bir gelenek halini almıştır.

Bedava spor, uygun fiyatlı eğlenceler…

MSC Cruises gemilerinde golf, basketbol, yürüyüş parkuru, fitness gibi ücretsiz yapabileceğiniz spor aktiviteleri bulunur. Bunların yanı sıra uygun fiyatlı Formula 1 araç testi, 4 Boyutlu Sinema, çocuklar için bilgisayar oyun salonu da bulunmaktadır. Ücretsiz geminin kitaplığından arzu ederseniz Türkçe kitaplar da okuyabilirsiniz veya oyun salonunda tavla, okey gibi oyunlar da oynayabilirsiniz. Futbol, basketbol gibi TV yayınlarını da gemilerde yer alan Sports Cafe’lerde ücretsiz seyredebilirsiniz. İnternet geminin hareket halinde olması nedeniyle uydudan alınan bir servis olduğundan, biraz pahalıdır. Çok kullanım yapmayacaksanız saatlik paketler alabilir veya vardığınız limanda, şehri gezerken bir cafe veya restaurantta kullanırsanız bu anlamda da bir ekonomi yapmış olursunuz.