Genç Nida Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Ve Hafızlık Yarışmaları

Genç Nida Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Ve Hafızlık Yarışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde düzenlediği Genç Nida Kız Öğrenciler Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma ve...

Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde düzenlediği Genç Nida Kız Öğrenciler Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmaları Marmara Bölge Finalleri Tekirdağ'da başladı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan bölge finaline, Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü Temsilcisi Erkıral Balcı, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Fatma Arslan, lisenin personel ve öğrencileri ile yarışmacılar katıldı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Fatma Arslan, "Ne mutlu bizlere ki, Allah bize böyle bir fırsatı verdi ve böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün 8 ilimizden 10 öğrencimiz Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, 5 öğrencimiz de hafızlık kategorisinde illerini temsil edeceklerdir. Bu tür etkinliklerle imam hatiplik ruhu dalgalanacak ve bir şekilde umulan yerlere varılacaktır" dedi.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de, "Din İşleri Genel Müdürlüğü, en çok yarışma düzenleyen kurumlarımızdan bir tanesi. Genel Müdürümüz nezdinde bütün çalışanlara teşekkür ediyoruz. Güzel bir yarışma olacak. Çocuklarımız bu güzel duygularını bizlerle paylaşacaklar. En fazla jüri zorlanacak bu yarışmada. Ben, bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü Temsilcisi Erkıral Balcı ise, "Kur'an-ı Kerim, alemlerin Rabbi tarafından Peygamberimiz aracılığı ile bütün insanlığa gönderilmiş olan bir doğru yol rehberi, insanlık için bir hidayet kaynağıdır. Okul, bölge ve Türkiye düzeyinde yapılan bu yarışmalar, öğrencilerimizi mesleğe hazırlamada önemli katkı sağlayacaktır. Yarışmaların eğitim camiamıza, imam hatip camiasına yaraşır bir şekilde tamamlanmasını diliyorum. Kaybedeni olmayan bu yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Marmara Bölgesi'nin 8 ilinden toplamda 13 öğrenci Kur'an-I Kerim'i güzel okuma ve hafızlık kategorisinde hünerlerini katılımcılar ve jüriler ile paylaştı.

Genç Nida Kız Öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmaları Marmara Bölge Finalleri yarın da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde devam edecek.