Genç’e Eğitime Desteklerinden Ötürü Plaket

Genç’e Eğitime Desteklerinden Ötürü Plaket

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e eğitime verdiği desteklerden ötürü Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse tarafından plaket...

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e eğitime verdiği desteklerden ötürü Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse tarafından plaket takdim edildi.

Trabzon İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı'na Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, ilçe milli eğitim müdürleri, Milli Eğitim Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araştırmaları ve Yayınlar Daire Başkanı Ercan Şen katıldı.

Toplantıda söz alan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Ortahisar Belediyesi'nin kurulduğu günden bu yana eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gayretli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, Başkan Genç'e bu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Belediyelerin görev alanı içinde olmamasına rağmen elinden geldiği kadar bütün okullara destek olmaya çalıştığına vurgu yapan Başkan Genç, vatanına milletine bağlı bir öğrencinin yetişmesinin altın kaplama asfalt dökmekten daha faydalı bir hizmet olduğunu söyledi. Genç "Eğitim benim için çok önemli. Eğitimde birlikte hareket etmek de çok önemli. Ben eğitimde birlikte hareket edebilme yeteneğine sahip bir Trabzon profili görüyorum. Bu da belediye başkanı olarak beni çok mutlu ediyor. Belki birinci görevimiz olmasa bile bütün okullarımıza belediye başkanı olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Diğer belediye başkanlarımızın da ilçelerinde aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyorum. Çünkü bir belediye başkanı olarak altın kaplama yol yapmaktan daha ziyade bir anlam ve benim için değer ifade eden, bir talebenin vatanına, milletine bağlı olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. Bunun asli paydaşı olan sizlersiniz. Emeği veren sizlersiniz. Sizlerin sayesinde ülkeyi daha ileri noktalara taşıyacak nesiller yetişmekte ve yetişecek. Buna da yürekten inanıyorum. Hep beraber bu sorumluluğu ve zorunluluğu sırtımızda her zamankinden daha fazla hissederek paylaşmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araştırmaları ve Yayınlar Daire Başkanı Ercan Şen de Trabzon için vazife yapmanın boynunun borcu olduğu belirterek "İki gündür Trabzon'un bütün ilçelerindeki kütüphaneleri denetliyoruz. Çok güzel kütüphane örnekleri gördük. Çok güzel ve değerli insanlarla tanıştık. Gerçekten Trabzon'un ve ülkemizin geleceğine olan inancımız bir kat daha arttı. Zenginleşmiş kütüphane olayı bizim için çok önemli bir olay. Biz yıllarca test çılgını kuşaklar yetiştirdik. Be nedenle okuma kültürüne daha açık kuşaklar yetiştireceğiz. Trabzon için elimizden geleni yapmak bizim vazifemiz. Boynumuzun borcu. Şu anda Trabzon'da 28 tane Z-Kütüphane oldu. İnşallah bu sene bu sayıyı iki katına çıkaracağız. Bizim belediye başkanlarımızdan bir ricamız var. Biz yapıyoruz ama üç-beş tane de onlar yapsın. Çünkü devletin bize verdiği bütçe sınırlı. Bunu ancak belediyelerimizin desteğiyle gerçekleştirebiliriz. Ben belediye başkanımıza okullarımıza verdiği desteklerden dolayı bir kez daha çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.