Gençler "Kalpten" Yürüdü

Gençler "Kalpten" Yürüdü

Mersin'in Tarsus ilçesinde Kalp Sağlığı Haftası kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Merkezi ve Medical Park...

Mersin'in Tarsus ilçesinde Kalp Sağlığı Haftası kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Merkezi ve Medical Park Hastanesi işbirliğiyle bir yürüyüş düzenlendi.

Tarsus'un en yoğun bölgelerinden olan Yarenlik Alanı'nda gerçekleşen yürüyüşe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi'nin yöneticileri ve kursiyerleri, Toplum Sağlığı Merkezi yönetici ve çalışanları, Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Medical Park Tarsus Hastanesi yöneticileri katıldı. Gençler, yürüyüşte Tarsuslulara kalp sağlığıyla ilgili mesajlar verdi.

PANKARTLARLA UYARDILAR

Yarenlik Alanı'nın postane girişinde buluşan yürüyüş ekibindeki gençler, ellerinde "Kalbiniz için spor yapın", "Kalbinize iyi bakın", "Kalbinizin sesini dinleyin", "Kalbinizi düzenli kontrol ettirin", "Kalbiniz için doğru beslenin" ve "Kalbimiz için yürüyoruz" yazılı pankartlarla yürüdüler. Kalp sağlığının önemiyle ilgili bilgilendirme broşürleri de dağıtan gençler, "Kalp Haftası Hatırası" panosunun önünde fotoğraf da çekildi. Gençlerin kalp sağlığına vurgu yapmak için gerçekleştirdiği yürüyüşe Tarsuslular da büyük ilgi gösterdi.

GENÇLER ÇOK BİLİNÇLİ

Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, kalp sağlığına dikkat çekmek için gençlerle birlikte etkinlik düzenlemenin çok keyifli olduğunu söyledi. Yeni neslin, sağlık konusunda daha duyarlı ve bilinçli olduğunu vurgulayan Kaleli, "Gençlerimiz enerjik ve bilinçli. Teknolojinin de sunduğu imkanlarla bilgiye çok hızlı ulaşıyorlar. Yürüyüşümüzde binlerce Tarsusluya kalp sağlığının önemiyle ilgili çok etkili mesajlar verdiler. Kalp Sağlığı Haftası'ndaki en önemli etkinliklerimizden biri, bu yürüyüş oldu" dedi.