Gençler yerel yönetimlerde söz sahibi oluyor

Gençler yerel yönetimlerde söz sahibi oluyor

STEP projesi ile yerel yönetimlerde gençler karar mekanizmasında aktif yer alacak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve SAMPAŞ’ın ortak olarak yer aldığı ve Avrupa Birliği Horizon 2020 Çerçeve Programı kapsamında hibe alan STEP projesi 1 Haziran’da başladı.

Pilot bölge olarak Hatay’da 30 ay boyunca uygulanacak olan proje ile gençler, belediyenin kullanıma açacağı internet platformu üzerinden özellikle çevre ile ilgili konularda görüş beyan edecek, imza kampanyası düzenleyecek, ilgi çekmek istedikleri konuların tanıtımını yapacak ve bu sayede belediyelerin karar verme süreçlerine dâhil olacaklar.

Selanik’te Açılışı Gerçekleştirildi

İlk etapta 8200 gence ulaşmayı hedefleyen STEP projesinde 8 ülkeden (İtalya, İspanya, Yunanistan, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İngiltere ve Türkiye) 13 ortak yer alıyor. Bunlar arasında bir bölgesel yönetim, 3 belediye ve bir belediyeler birliği pilot bölge olarak yer alıyor. Türkiye’de  Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği ve teknik altyapısını SAMPAŞ’ın üstlendiği projenin açılış toplantısı 2-3 Haziran’da Yunanistan’ın Selanik şehrinde gerçekleştirildi.   

18-29 yaş arası gençlerin hedeflendiği STEP projesinde yerel otoriteler ve kamu idaresi ile gençlerin platform üzerinden iletişim kurabilmesinin sağlanması amaçlanıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımını teşvik edeceği platform 30 ay boyunca sürecek olan proje ile geliştirilecek. Projenin hayata geçirilmesinin ve aktif kullanılmasının ardından ar-ge çalışmalarını yine SAMPAŞ yürütecek.

Horizon 2020 Programından Hibe Desteği Aldı

Avrupa Birliği Horizon 2020 Çerçeve Programları kapsamında hibe almaya layık görülen STEP, alanında ilk olma özelliği taşıyor. STEP projesi ile yerel yönetimlere gençlerin karar mekanizmasına aktif katılımı söz konusu olacak ve çevreye dair konularda karar verme süreçlerinde toplumsal ve siyasi katılımı artacak.