Genelkurmay Başkanı: "Bu alçaklar, hainler..."

Genelkurmay Başkanı: "Bu alçaklar, hainler..."

Genelkurmay Başkanı ve tüm kuvvet komutanları, saldırıya uğrayan Ankara Emniyet Müdürlüğü'na ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar,"Aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. İçişleri Bakanlığında konuşan. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şunları söyledi: "Bu alçaklar, üniforma giymiş bu  hainler ülkemize, milletimize özellikle silahlı kuvvetlerimize çok büyük zararlar  verdiler. Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır,  bundan hiç şüphemiz yok. Aynı kararlılıkla, azimle,  gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak  gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya  devam edeceğiz."

KOMUTANLAR SALDIRIYA UĞRAYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ 

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte, 15 Temmuz günü askeri darbe girişiminde bombaların hedefi olan ve 6 şehidin verildiği Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Komutanlar saldırıda  bombalanan noktaya karanfil bıraktı ve şehitler için dua etti.

'BU YILANLARI TEMİZLEYECEĞİZ'

Daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde polislere konuşma yapan Genelkurmay Başkanı Akar,  "Asker elbisesi giymiş bazı alçakların, yılanların ülkemize verdiği zarar çok büyüktür. İnşallah Allah bize bunun için güç verecektir. Asker, polis kardeştir. Bu geçmişle kalmayacağız, gerekli temizliği yapacağız. Hep birlikte omuz omuza azimle kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Allah bize güç verecektir. Asker polis bir bütündür. Geçmişte kalmayacağız ileri bakacağız. Ülkemiz ve milletimiz için omuz omuza ülkemizin güvenliğini sağlamak için görevimize devam edeceğiz" diye konuştu. 

50 ŞEHİDİN VERİLDİĞİ GÖLBAŞI'NA GİTTİ 

Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ve kuvvet komutanları daha sonra darbe girişimi gecesi bombalanan ve 47 polisin şehit edilidği Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı gitti. Burada Emniyet Genel Müdürü Celalattin Lekesiz'den bilgil aldı. Şehitler için bombalanan alana karanfil bıraktı.