Genelkurmay Başkanı'ndan Telafer kararlılığı

Genelkurmay Başkanı'ndan Telafer kararlılığı

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Şırnak'taki komutanlarla Telafer hakkında konuştu.

Geceyi Silopi'deki tümende geçiren Akar, bugün tümenin harekat merkezinde sahada bulunan komutanlarla Telafer konusu dahil son gelişmeleri tele konferans aracılığıyla değerlendirip gerekli emirleri verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Telafer'e 15 kilometre yaklaştığına ilişkin bilgilerin Ankara'ya ulaşmasından sonra kuvvet komutanlarıyla Şırnak'taki birliklere yaptığı denetleme ziyaretini bugün de sürdürdü. Geceyi Silopi'deki tümende geçiren Akar, bugün tümenin harekat merkezinde sahada bulunan komutanlarla Telafer konusu dahil son gelişmeleri tele konferans aracılığıyla değerlendirip gerekli emirleri verdi.Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte dün Şırnak'a ziyarette bulunmuştu. Geceyi Silopi'deki tümende geçiren Akar, bugün de denetlemelerini sürdürdü. Akar'ın Şırnak'taki birlikleri denetlemesi, Musul operasyonu çerçevesinde Irak'ta istenmeyen gelişmeler karşısında Türkiye'nin müdahale konusundaki kararlılığının yansıtılması olarak yorumlandı. Özellikle Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Telafer'e 15 kilometre kadar yaklaşması üzerine, Türkiye müdahale konusundaki askeri kararlılığını göstermeye başladı. Şırnak'taki birlikler daha önce Mamak'taki tugaydan gönderilen zırhlı birliklerle takviye edilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:

SAHADAKİ KOMUTANLARA EMİR VERDİ

"10 Kasım 2016 tarihinde Şırnak ve Silopi’deki birlikleri ziyaret eden ve geceyi 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı - Silopi’de geçiren Orgeneral Akar, beraberindeki heyet ile birlikte Şırnak ve Cizre’de görev yapan personel ile görüşmüştür.

Büyük bir özveri ve cesaret örneği göstererek terörle mücadele harekâtı, hudut güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele görevlerini başarı ile yerine getiren personeli kutlamış ve bayraklaşan vatan topraklarında huzur içinde yaşamamız için gösterdikleri üstün disiplin anlayışı ve gayretten dolayı Türk milletinin kendilerine minnettar olduğunu ifade etmiştir.

11 Kasım 2016 tarihinde de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kuvvet Komutanları ile birlikte Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Harekât Merkezi’nde durum değerlendirmesine katılmıştır. Video tele konferans aracılığı ile terörle mücadele ve Fırat Kalkanı harekâtı dâhil Suriye’deki, Telafer ve Musul dâhil Irak’taki son gelişmeleri birlikte değerlendirip gerekli emirleri vermiştir.

SALDIRI YERİNE KARANFİL BIRAKTI

Ayrıca 26 Ağustos 2016 tarihinde bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucunda, 11 polisin şehit olduğu, 3 sivil vatandaşımız olmak üzere 75 polisin yaralandığı Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Grup Amirliğini de ziyaret etmiş ve şehit polislerin anısına saldırının düzenlendiği yere karanfil bırakmıştır. Asker, polis, korucu, tüm güvenlik güçlerinin yakın işbirliği içinde sürdürdüğü teröristle mücadele harekâtının sonuna kadar kararlılıkla sürdürüleceğini, ihanet içinde bulunan teröristlerin mutlaka cezalandırılacağını, bu ihanetin devletimizin kararlı mücadelesi ve kahraman arkadaşlarımızın büyük emek ve gayretleri sayesinde hep boşa çıkarıldığını ve çıkarılacağını belirtmiştir. Vazifesinin gereğini yapmak konusunda tereddüt etmeksizin ileri atılan ve inançla şehadet şerbeti içen şehitlerimizi rahmetle andığını söyleyerek ailelerine ve mesai arkadaşlarına sabır, gazilerimize de acil şifa dileklerinde bulunmuştur."

Milliyet