Genelkurmay'a gönderilen FETÖ CD'si kayboldu

Genelkurmay'a gönderilen FETÖ CD'si kayboldu

Emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, görev yaptığı 2007 yılında kendilerine ulaşan FETÖ CD'sini Genelkurmay'a gönderdiği fakat o CD'nin kaybolduğunu söyledi.

Hava Harp Akademisi Komutanlığı’nda görev yaptığı 2007 yılında, FETÖ/PDY’nin TSK içindeki örgüt şemasını gösteren bir CD’nin kendilerine ulaştığını anlatan Köylü, Genelkurmay’a gönderdikleri CD’nin kaybolduğunu söyledi

FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından TSK’daki Fetullahçı örgütlenmenin detayları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Ergenekon ve Balyoz davalarından yargılanan emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, Hava Harp Akademisi Komutanlığı’nda görev yaptığı 2007 yılında, FETÖ/PDY’nin TSK içindeki örgüt şemasını gösteren bir CD’nin kendilerine ulaştığını, silsile yolu ile Genelkurmay’a gönderilen bu CD’nin daha sonra kaybolduğunu söyledi. 

Köylü, “O dönem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CD’nin incelenerek rapor yazılmasını istedi. Ancak CD’nin akıbetinin ne olduğunu kimse bilmiyor. O CD soruşturulsa bugüne gelmezdik” dedi. 

Emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, “Karargâh Evleri’nin askeri sorumlusu olduğu” iddiasıyla 2009 yılında gözaltına alınmış, sonrasında Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında da tutuklu yargılanmıştı.

Bilgisayardaki örgütlenme

İki davadan 6 yıla yakın tutuklu kalan Köylü, FETÖ’cü örgütlenmenin şemasını gösteren CD’nin ortaya çıkmasından sonra o dönem yardımcısı Yarbay Selçuk Çakmaklı ile ‘Karargâh Evleri’ kumpasından tutuklandıklarını, Ergenekon davasının fitilinin de CD olayından sonra ateşlendiğini dile getirdi. Köylü, 9 yıl önce ellerine geçen, FETÖ/PDY şemasının olduğu CD ve o dönem yaşananları şöyle anlattı: 

“Hava Harp Akademisi’nde Yarbay Selçuk Çakmaklı ile birlikte çalışıyorduk. Çakmaklı’nın bilgisayar firmasında çalışan bir tanıdığı vardı. Bu kişiye, tanımadığı biri tarafından tamir edilmesi için bilgisayar bırakılıyor. Bilgisayar tamircisi bilgisayardaki dosyaları kurtarmak için işlemler yaparken, şifreli bir dosyaya rastlıyor. Bu dosyayı çeşitli şifre çözücülerle açıyor. Ancak açabildiği klasörler dosyanın sadece yüzde 10’luk kısmı. Dosyada Fetullahçılar’ın TSK içindeki isimleri, örgütlenmeleri, nerede nasıl davranmaları gerektiğini görünce Çakmaklı’ya aktarıyor.” 

‘O CD nerede bilmiyoruz”

Çakmaklı klasörlerden bir kopyasını alarak yanıma gelmişti. Dosyayı açtığımızda FETÖ’cü polis, subay, avukat, savcı ve hakimlerin isimleri, nerede görevlendirildikleri yazıyordu. Ayrıca ağabey ve ablaların isimlerinin yer aldığı şemalar vardı. Klasörün içerisinde 15-20 sayfalık talimat kısmı vardı. FETÖ’cü subayların birliklerde nasıl davaranacakları, komutanlarla nasıl bir ilişki içinde olacakları, mesaiye erken gitmeleri, eşlerinin başlarını açmaları ve sosyal faaliyetlere katılmaları gibi detaylı bilgiler yer alıyordu. 

Okurken adete nutkumuz tutulmuştu. TSK içindeki örgütlenmeleri görünce şoke olmuştum. Klasörleri bir CD’ye aktarıp o dönem Harp Akademileri Komutanı olan Aydoğan Babaoğlu’na verdik. Kendisi de o dönem Genelkurmay Başkanı olan Yaşar Büyükanıt’a bu CD’yi yolladı. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, CD’nin incelenerek rapor yazılmasını ister.

Ancak ne olduysa bu süreçten sonra oldu. Genelkurmay Başkanı’na gönderilen ve Büyükanıt’ın ‘İnceleyip rapor yazın’ dediği CD’nin akıbetinin ne olduğunu kimse bilmiyor. CD’nin raporu yazıldı mı veya CD kayıp mı hiç öğrenemedik. Şu an bu CD nerede onu da bilmiyoruz.” 

‘Hayal bile edemiyorum’

“Bu olaydan çok kısa bir süre sonra FETÖ’cülerin kumpas kurbanı olduk. Yardımcım Yarbay Selçuk Çakmaklı’nın odasında içinde FETÖ’cü şemanın olduğu flash bellek kayboldu. Birkaç hafta sonra okul komutanının emriyle Çakmaklı’nın bilgisayarına kendisinin odasında olmadığı bir zamanda el konuldu. 

Hukuka aykırı bu el koymadan bir süre sonra MİT’e ait olduğu iddia edilen ‘Karargah Evleri’ şeması bulunduğu ortaya atıldı ve tutuklandık. Teknik incelemelerden sonra bilgisayara dışarıdan virüs yoluyla aktarım yapıldığı ortaya konuldu. Kumpas nedeniyle Yarbay Çakmaklı, Hasdal Askeri cezaevi’ne konulurken, ben de 6 yıl cezaevinde kaldım. Bilirkişi raporlarında FETÖ’cü tuzak ve kumpas ortaya çıkarıldı. 2007’de elimize geçen dosyaların tamamında neler olduğunu hiçbir zaman öğrenemedik. 

Belki bizim gördüğümüzden daha önemli bilgi ve şemalar yer alıyordu. Bu CD muhtemelen FETÖ/PDY tarafından ortadan kaldırıldı. Sadece yüzde 10’unu görebildiğimiz klasörlerin tamamında Fetullah ve militanları hakkında neler olduğunu hayal bile edemiyorum. O CD ortadan kaybolmasa, soruşturma başlatılsa belki de örgüt çökertilecek ve bu günlere gelinmeyecekti.”

Milliyet