Genetik Bilimci Prof. Dr. Haydar Bağış Rektör Adayı Oldu

Genetik Bilimci Prof. Dr. Haydar Bağış Rektör Adayı Oldu

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haydar Bağış, rektör adaylığını açıkladı.Adıyaman Üniversitesi’nde çeşitli bilimsel çalışmalar yürüten Adıyaman Ünive...

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haydar Bağış, rektör adaylığını açıkladı.

Adıyaman Üniversitesi’nde çeşitli bilimsel çalışmalar yürüten Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haydar Bağış bu yıl yapılacak olan Rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Haydar Bağış, üniversitelerin yapısından ve kendi çalışmalarından bahsederek şunları söyledi:

“Üniversite, özgür beyinlerin buluştuğu ve yarıştığı ortamın adı olup, bilgiyi üreten, öğreten ve toplumun hizmetine sunan, her görüşün öncelikle eleştiriye açık olduğu, tartışma ve eleştiriden korkulmayan kurumlardır. Üniversiteler, din, dil, cinsiyet ve etnik köken ayırımı olmaksızın düşünce ve ifade özgürlüğünün en üst düzeyde yaşama alanı bulduğu ortamlardır. Üniversiteler, evrensel kimliğinin doğal bir gereği olarak bilimin üstünlüğüne, tartışılmaz gücüne inanan kadrolarla yücelir. Üniversiteler, devasa binalar ile araştırmalarda kullanılan araç ve gereçlerin bir arada bulunduğu mekanlar değildir. Büyük kaynaklar harcayıp dev yerleşkeleri yapabiliriz, talebeleri seçip bu yerleşkelere taşıyabiliriz fakat öğrencilerimize, araştırmacılarımıza ve hocalarımıza özgürce araştırma yapma, elde ettiği sonuçları özgürce tartışma ortamları sağlayamazsak, bu devasa yerleşkeler ‘mektep’ olur ama kesinlikle ‘üniversite’ olamaz.

Yirmi beş yılı aşkın araştırma ve akademik hayatım boyunca TÜBİTAK-MAM-Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü’nde (GMBE) ve Üniversitenin çeşitli kademelerinde üst düzey yönetici olarak görev yaptım.

Bunun doğal sonucu olarak; Dünyadaki bilimsel araştırmanın nasıl yapıldığını ve yürütüldüğünü ve yükseköğretim sisteminin yönetim ve denetim inceliklerini, sorunlarını, çözüm önerilerini yakından tanıma imkanına sahip oldum. Bu deneyimlerimi sizlerle paylaşmak ve üniversitemizi birlikte yönetmek için aranızdayım.

2009 tarihinde profesör olarak atandığım Adıyaman Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı Vekilliği, Dekan Yardımcılığı, Senato Üyeliği, Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanlığı, Tıp Fak. Biyomedikal Araştırmalar Etik Kurul Üyeliği, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği ve Teknoloji Fak. Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundum.

Üniversitemizde 3. dönem yapılacak olan Rektörlük seçimine aday olarak katılmaya karar vermiş bulunuyorum.

Rektör, entelektüel birikimi, bürokratik duruşu, sağlam kişilik özellikleri, Üniversite mevzuatına hakimiyeti, projeleri, hedefleri ve yönetebilirlilik iradesi ile öne çıkan bir bilim insanı olmalıdır. Rektörlük, sadece bir yönetim makamı değil, aynı zamanda bir temsil makamıdır. Evrensel bilim anlayışı ve geleneğinin yerleşmesi bağlamında, Üniversitemizin kazandığı dinamizmi yeni bir anlayışla geliştirerek sürdürmek, ulusal ve uluslararası düzeyde daha büyük başarılara birlikte imza atmak arzusundayız.

Bilgi toplumlarını ve ekonomilerini yakalayabilme yarışında temel gayretimiz; bilimin rehberliği, üstünlüğü ve evrensel gücü olacaktır. Bu hedefe ulaşmanın yolunun, akademik ve idari personel, öğrenciler ve tüm çalışanlar ile bir bütün olmaktan; üniversitemizi, her türlü ayrımcı ve popülist yaklaşımlardan uzak tutmaktan geçtiği inancındayım. Rektörlüğüm süresince farklı seslere ve görüşlere saygı duyacağım ve farklı düşünceleri zenginlik olarak göreceğim. Şehrin gelişmesi, üniversitenin gelişmesine katkı sağlar ve üniversitenin gelişmesi şehre, şehrin gelişmesi ise, üniversitenin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu nedenle, karşılıklı çatışma içine girileceğine bunun yerine ilişkilerin normalleştirilmesi ve geliştirilmesi yolu seçilecektir.”

text-ad
Tüm çalışanlar etkilenecek; emeklilik hesabı bir kez daha silbaştan değişiyor! Tüm çalışanlar etkilenecek; emeklilik hesabı bir kez daha silbaştan değişiyor! Ekranların güzel sunucusunda tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'a taciz suçlaması! Ekranların güzel sunucusunda tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'a taciz suçlaması! Uzak Şehir'in güzeli yılın kadını seçildi, geceye giydiği kıyafet damgasını vurdu Uzak Şehir'in güzeli yılın kadını seçildi, geceye giydiği kıyafet damgasını vurdu Hangi takımın taraftarı hangi partiye oy veriyor anketi sonuçlandı Hangi takımın taraftarı hangi partiye oy veriyor anketi sonuçlandı Davalık olan 6 milyar dolarlık arazideki işletmeler bir bir mühürlendi! Davalık olan 6 milyar dolarlık arazideki işletmeler bir bir mühürlendi! Fed'in faiz kararı sonrası altın için tahminler peş peşe açıklandı Fed'in faiz kararı sonrası altın için tahminler peş peşe açıklandı Reytinglerde hızlı düşen Kızılcık Şerbeti'ne veda eden isim diziye geri dönüyor! Reytinglerde hızlı düşen Kızılcık Şerbeti'ne veda eden isim diziye geri dönüyor! Merkez Bankası merakla beklenen yılın son faiz kararını açıkladı Merkez Bankası merakla beklenen yılın son faiz kararını açıkladı Ahırdaki kaçak elektrik baskınında ortaya çıkan gerçek şoke etti Ahırdaki kaçak elektrik baskınında ortaya çıkan gerçek şoke etti Erdoğan'dan patronlara çok konuşulacak asgari ücret çağrısı Erdoğan'dan patronlara çok konuşulacak asgari ücret çağrısı
Uyuşturucu ve cinsel menfaatten tutuklanan Mehmet Akif Ersoy’un savcılık ifadesi ortaya çıktı Uyuşturucu ve cinsel menfaatten tutuklanan Mehmet Akif Ersoy’un savcılık ifadesi ortaya çıktı Eğlence mekanından kovuldu, geri dönüp solisti öldürdü! Eğlence mekanından kovuldu, geri dönüp solisti öldürdü! Kastamonu'daki sır çözüldü: Anne ve oğlunun kesin ölüm sebebi belli oldu Kastamonu'daki sır çözüldü: Anne ve oğlunun kesin ölüm sebebi belli oldu Güllü'nün şüpheli ölümünde şoke eden iddia: ''Bay bay deyip itti!'' Güllü'nün şüpheli ölümünde şoke eden iddia: ''Bay bay deyip itti!'' Erdoğan'dan kurmaylarına talimat: ''Bu meseleyi çözün'' Erdoğan'dan kurmaylarına talimat: ''Bu meseleyi çözün'' Evde temizlik yapan genç annenin yaptığı bu hata hayatına mal oldu! Evde temizlik yapan genç annenin yaptığı bu hata hayatına mal oldu! ''Sağcılık ahlaksızlıktır'' demişti... Ünlü gazeteci tutuklandı! ''Sağcılık ahlaksızlıktır'' demişti... Ünlü gazeteci tutuklandı! Türkiye'de yüzlerce şubesi olan bir dev daha konkordato ilan etti! Türkiye'de yüzlerce şubesi olan bir dev daha konkordato ilan etti! Yer: Samsun... Bir grup öğrencinin öğretmene linç girişimi kamerada! Yer: Samsun... Bir grup öğrencinin öğretmene linç girişimi kamerada! TBMM'deki cinsel istismar skandalında yeni iddia! Genç kız yaşadığı kabusu anlattı TBMM'deki cinsel istismar skandalında yeni iddia! Genç kız yaşadığı kabusu anlattı