Gerçek kimliğinizi bulmanın yolu: Etki Terapisi !

Gerçek kimliğinizi bulmanın yolu: Etki Terapisi !

Yurtdışında psikologların yeni keşfi olan “Etki Terapisini” Türkiye’de ilk defa Psikolog Şeyda Boybeyi uyguluyor.

Etki Terapisi; alışılagelmiş birçok terapi tekniğini de içinde barındıran ve aynı zamanda tüm bu tekniklerden bağımsız olarak kendine özgü özelliklere sahip bir teknik.              

Etki terapisi nasıl uygulanıyor?

Etki terapisi sadece size özel olarak şekillenen;  kişisel seminerler yöntemi ile uygulanır. Bu seminer tarzı bilinen, seminer mantığının dışında, sizin etkin olarak içinde bulunduğunuz bir çalışmadır. Terapist seminer içinde teknik direktör olarak bulunur ve maske, psikodrama oyunları ve terapiste özgü şemalar gibi birçok farklı materyali kullanarak bir nevi kişiye bir ayna tutar. Bu ayna tüm kirlerden arınmış ve yalnızca gerçeği gösteren bir aynadır. Kesin bir bilgi vardır ki özgüven, öncelikli olarak kişinin kendisini doğru tanıması ve tanımlamasından geçer. Etki terapisi; sizi size tanıtan bir çalışmadır. 

Terapi sonrası danışana, işlenen konuları özümsemesi ve kendinde açığa çıkartması için ödevler verilir. Bu ödevler sayesinde, terapi sonrasında, kişinin hayatının her anında yeni açılan algıların diri kalması sağlanır. Bir sonraki seminere kadar bu çalışma devam eder. Ödevler sayesinde işlenen konular kişinin ruhuna nüfuz eder bu nedenle var olduğuna inanılan sorun üç dört seminerde çözüme kavuşur. Kişisel seminerler size özel hazırlanmış bir antrenman programı gibidir.  Kilitli kapılardan oluşan ruhumuzda, doğru bölgelerde doğru çalışmalar yapılır ve kilitler teker teker açılır.

Etki terapisinin faydaları neler?

Psikolog Şeyda Boybeyi etki terapisinin faydalarını şu şekilde anlatıyor: “Etki terapisi ve bireysel seminer yöntemini birçok terapi tekniğinden ayıran en büyük özelliği ise, ruhunuzdaki bu kilitleri açmak için kullanılacak anahtarların sizde olduğu bilgisinin işlenmesidir. Birkaç seans sonra bir çilingir gibi kendi iç dünyanızdaki yolculuğunuzda bulduğunuz tüm kilitleri kendi istek ve arzularınıza göre açabileceksiniz. Sınırlarınız belirli ve sizin yönetiminizde olacak. İç onayınızla tanışacak ve kendi öz onayınızla hareket edebileceksiniz. Etki tarapisi sayesinde hayatınızda size tasma gibi görünen herşeyden arınmayı ve özgürleşmeyi öğrenmek mümkün. Artık ‘hayır’ diyebilmek sizin insiyatifinizde olacak. Dikkat dağılması denilen durumdan sıyrılmış, anda kalmayı başarabilen ve yine kendinizin belirlediği hedeflere koşar adım giden bir birey haline geleceksiniz. Seminerler tamamlandığında tüm farkındalığınız ile karar mekanizmanıza yön verecek ve istemediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda olmayacaksınız. Terapilerin bitiminde kendinizin önceki ve sonraki haline tebessüm ederken, siz artık kendini bilen ve kendi kararlarını net vererek uygulayabilen yeni ‘siz’ ile hayatın keyfini çıkarıyor olacaksınız.” Dedi.