Gerçek sayı açıklandı; Türkiye artık Avrupa’da 1'inci, dünyada 3'üncü!

Gerçek sayı açıklandı; Türkiye artık Avrupa’da 1'inci, dünyada 3'üncü!
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor. Koca bugün Türkiye genelinde 28 bin 351 vaka tespit edildiğini belirtti. Bakan Koca'nın bu açıklamalarının ardından Türkiye Avrupa'da birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs salgınının seyrine ilişkin yaptığı açıklamada, aylar sonra ‘vaka’ sayısını açıklarken, “Açık test politikasına geçtik, semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vereceğiz. Bugün 28 bin 351 pozitif vaka tespit edildi. Bu sayı; semptomu olan, olmayan, hastaneye yatan, yatmayan bütün pozitif vakaları kapsıyor” açıklamasını yaptı. Uygulamaya yeni konan kısıtlamalarının etkisinin 10 gün içinde görüleceğini belirten Bakan Koca, “Sokağa çıkma yasağı gerektiğinde daha da genişletilebilir” dedi. Covid-19 kaynaklı ölüm sayılarının doğru paylaşılmadığı eleştirilerine de yanıt veren Koca, “Enfeksiyon bulgusu olup da ölen her hastanın işlendiği yer bulaşıcı hastalıklar kısmı. Nedenini belirttiğimiz ikinci bölüm var. Ölüm sebebi Covid ise Covid, menenjitse menenjit yazılıyor” diye konuştu.

worldometers.info sitesine göre, bugün dünyada toplam 434 bin 857 vaka bildirilmesiyle, vaka sayısı 60 milyon 560 bin 86’ya yükseldi.

Bugün en çok vaka bildiren ülke, 120 bin 222 vakayla ABD oldu. Bu ülkeyi, 42 bin 822 vakayla Hindistan izledi. Türkiye ise 28 bin 351 vakayla üçüncü sırada yer aldı.

Avrupa’da ise Türkiye vaka sayısı bazında ilk sırada yer aldı. İtalya, 25 bin 675 vakayla ikinci, Rusya 23 bin 675’le üçüncü sırada yer aldı.

Can kaybı sayısına bakıldığında ise Türkiye 168 ölümle Avrupa’da Romanya’yla 10’unculuğu paylaştı. Dünyada ise 14’üncü sırada yer aldı.

İşte Avrupa’da günlük vaka sayıları;

Gerçek sayı açıklandı; Türkiye artık Avrupa’da 1'inci, dünyada 3'üncü! - Resim : 1

Dünyada günlük vaka sayıları; 

Gerçek sayı açıklandı; Türkiye artık Avrupa’da 1'inci, dünyada 3'üncü! - Resim : 2

Seçiniz...