Gmis, Hema Endüstri A.ş. Kandilli Maden İşletmesi’nde Örgütleniyor

Gmis, Hema Endüstri A.ş. Kandilli Maden İşletmesi’nde Örgütleniyor

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), bir süredir sürdürdüğü özel sektör maden ocaklarında örgütlenme çalışmaları sonucunda 25 Ocak 2012 tarihinde Hattat Holding’e bağlı HEMA Endüstri A.Ş. Armutçuk-Kandilli İşletmesinde çalışan 800 maden işçisini örgütle

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), bir süredir sürdürdüğü özel sektör maden ocaklarında örgütlenme çalışmaları sonucunda 25 Ocak 2012 tarihinde Hattat Holding’e bağlı HEMA Endüstri A.Ş. Armutçuk-Kandilli İşletmesinde çalışan 800 maden işçisini örgütlemeye ve üye kaydı yapmaya başladı.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS’in Armutçuk, Karadon, Kozlu, Üzülmez, Şube Başkanları ve yöneticileri, örgütlenme çalışmalarının başlaması nedeniyle HEMA Kadilli İşletmesi’ni ziyaret ettiler.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve HEMA Endüstri A.Ş. Kandilli İşletme Müdürü Nuh Baş, kuyu başında maden işçilerine hitaben birer konuşma yaptılar.

“YUVANIZA HOŞGELDİNİZ”

Örgütlü madenci ailesini büyütmeyi hedeflediklerini belirten Alabaş şöyle konuştu:

“Biz aynı kaderi paylaşan, ölümü bile birlikte paylaşan madenciler olarak örgütlenmeye, birlik-beraberliği en fazla ihtiyaç duyulan iş kolunda çalışıyoruz. Bizler TTK ve MTA örgütlüyüz. Ve bugünden itibaren HEMA Şirketinde örgütleniyoruz. Daha önce TTK’da çalışan Star şirketi işçilerinin sendikamızda örgütlenmesi ile ilgili yetki davasını da kazandık. HEMA şirketinde örgütlenmemiz ile Star Şirketi’nde yetki davasını kazanmış olmamızın aynı günlere denk gelmesinin de mutluluğunu yaşıyoruz.”

“ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Alabaş, “Biz artık geniş bir madenci ailesine, geniş bir örgütlülük ailesine kavuştuk. Sizlerle birlikte, bundan sonra Genel Maden-İş Sendikası çatısı altında, Genel Maden-İş’in örgütlülüğü altında iş, ekmek mücadelemize devam edeceğiz. Hedefimiz ailemizi daha da büyütmek. Bölgemizden başlamak üzere özel maden işletmelerinde örgütlenme çalışmalarımıza devam edecek, madenci arkadaşlarımızı GMİS çatısı altında örgütleyeceğiz. Bizler, işyerinin imkanları ölçüsünde sizlere toplu sözleşme imzalayarak insanca yaşamanız, hak ettiğiniz ücreti almanız ve yine hak ettiğiniz çalışma koşullarında çalışmanız için elimizden geleni yapacak, birlikte mücadele edeceğiz.

Biz GMİS olarak Genel Merkezimiz, Armutçuk Şubemiz olarak 24 saat sizlerin hizmetindeyiz.

Mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz. Bugünden itibaren Genel Maden İşçileri Sendikası sizin yuvanız, eviniz. Evinize, yuvanıza hoşgeldiniz diyorum. Hayırlı olsun” dedi.

“ÜRETECEK VE PAYLAŞACAĞIZ”

HEMA Kandilli İşletme Müdürü Nuh Baş şöyle konuştu:

“Bugün hepimiz için, işletmemiz için önemli bir gün. Sendikacı arkadaşlarımıza işyerimize hoş geldiniz diyorum.Genel Maden İşçileri Sendikası, bugün işyerimizde örgütlenme çalışmasını başlatacak. Bizler işveren olarak sizler çalışanlar olarak, işimizin, işyerimizin dönüm noktası olan bugünden sonra daha iyi, daha güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz.

Hattat Holding olarak 6 yıldır buradayız. Zonguldak-Kandilli ve Bartın-Amasra’da yatırımları olan bir şirket. Burada 800’e yakın çalışanımız var. Yatırımlarımızla birlikte Bartın Amasra ve burada toplam 10 bin çalışanımız olacak. Biliyorsunuz ki bizler özel işletmeyiz. Hepimiz şunun farkındayız; Paylaşmak için üretmemiz lazım. Yeterince üretecek, bu kuyudan kömür çıkacak ve ondan sonra da daha iyi yaşam koşulları için paylaşacağız.Biz sendikayı paydaş olarak görüyoruz. Genel Maden İşçileri Sendikası’nın bize büyük katkılar sunacağına, size, işyerlerimize çok büyük katkılar sunacağına inanıyoruz.

Bu sorumluluk içinde hepimizin, işveren olarak, işçi olarak, sendika olarak sorumluluğumuzun gerektiği şekilde davranacağımıza hepimiz inanıyoruz.

Şirket olarak ve işletme olarak da böyle bir örgütlenmenin işyerimizi daha dik tutacağına, daha iyi yerlere götüreceğine de inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun.

Konuşmaların ardından noter huzurunda HEMA Endüstri A.Ş. Kandilli İşletmesi’nde çalışan madenciler Genel Maden İşçileri Sendikası’na üye kaydı yaptırdılar.HEMA Kandilli İşletmesi’nde sendikaya ilk üye kaydını yaptıran Selçuk Çelik, “Hepimiz çok mutluyuz. Gerçekleştirenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

GMİS, HEMA ENDÜSTRİ A.Ş. KANDİLLİ MADEN İŞLETMESİ’NDE ÖRGÜTLENİYOR

GMİS, HEMA ENDÜSTRİ A.Ş. KANDİLLİ MADEN İŞLETMESİ’NDE ÖRGÜTLENİYOR

GMİS, HEMA ENDÜSTRİ A.Ş. KANDİLLİ MADEN İŞLETMESİ’NDE ÖRGÜTLENİYOR