Gökçek'in Ankapark'ı artık batık park!

Gökçek'in Ankapark'ı artık batık park!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 750 milyon dolar harcayarak yaptırdığı Ankapark kapılarını kapattı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 750 milyon dolar harcayarak yaptırdığı Ankapark, ‘batık park’ oldu. Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine inşa edilen Ankapark’ın 400’e yakın çalışanına aylardır maaş ödenmedi. Aralık ayında iki buçuk milyon TL’lik borcu nedeniyle elektriği kesilen Ankapark, yaklaşık bir buçuk aydır kapalı durumda.

İşten çıkarılan çalışan sayısının 560’a ulaştığını belirten Ankapark çalışanı Alican Kaya durumu BirGün’e anlattı. Kaya, “Benim üç buçuk aylık alacağım var ve toplam 8 bin TL gibi bir miktar. Bizlere sürekli ödemelerin ileri bir tarihte yapılacağı söyleniyor. Şimdide de yine 18 ile 20 Ocak arasında ‘kısmi ödeme’ yapılacak deniliyor” dedi.

Elektriklerin uzun süredir olmadığına da değinen Kaya şöyle konuştu:

“Hâlâ elektrikler kesik ve arkadaşlarımız orada soğukta duruyor. Özellikle o büyük çadırlar ısıtma sistemi olmadan çok soğuk oluyor ve kış gününde de arkadaşlarımızı düşünüyoruz. Onlar şu anda ekmek parası için oradalar. Bizlere ‘elektrikler geldiğinde sizleri çağıracağız’ dediler. Fakat aradan zaman geçmesine rağmen bir gelişme olmadı ve arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre faturalar ödenmediği için doğalgaz da kesildi.”

 

Birgün