Göksu Cimnastiğe Kızı Lina İle Döndü

Göksu Cimnastiğe Kızı Lina İle Döndü

Olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi cimnastikte temsil eden ilk sporcu olan Göksu Üçtaş Şanlı, sakatlığı nedeniyle bıraktığı cimnastiğe anne olduktan sonra döndü- Milli cimnastikçi Şanlı:- "Şimdi hedefim 2020 Olimpiyatları. İki olimpiyat görmek istiyorum"- "

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi cimnastikte temsil eden ilk sporcu olan Göksu Üçtaş Şanlı, sakatlığı nedeniyle bıraktığı cimnastiğe anne olduktan sonra döndü. Göksu Üçtaş Şanlı, 2020 Olimpiyat oyunlarında Türkiye adına mücadele etmek istediğini bildirdi.

Spora dönme kararı aldıktan sonra çalışmalarını İzmir'de sürdüren Göksu Üçtaş Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 Olimpiyat Oyunlarında yer aldıktan sonra sakatlığı yüzünden cimnastiği bırakmak zorunda kaldığını hatırlattı.

Ancak sakatlığının tedavisinin ardından tekrar spora döndüğünü aktaran Göksu, şöyle konuştu:

"Boynumdaki rahatsızlık nedeniyle sporu bıraktıktan sonra antrenörlük yaparak sporcular yetiştirmeye başlamıştım. Ancak tedavi sürecinin ardından tekrar spora dönme kararı aldım. Şimdi hedefim 2020 Olimpiyatları. İki olimpiyat görmek istiyorum. Hem bunun için hem de bayan cimnastiğinin ileri yaşlarda da yapılabileceğini göstermek istiyorum. Ara verdikten, hatta anne olduktan sonra bu sporun yapılabileceğini göstermek istiyorum."

- Cimnastik büyük bir ivme yakaladı

Göksu Üçtaş Şanlı, Türkiye'de cimnastiğin tüm branşlarında son dönemde büyük bir ivme yaşandığını belirterek, "Tüm branşlarda yukarılara gelmeye, dünya cimnastiğinde adımız duyulmaya başladık. Büyük bir ihtimalle 2016 Rio Oyunlarında erkeklerde ve bayanlarda birer kişi ile temsil edileceğiz. Tesisleşme ve cimnastik anlamında da büyük yatırımlar var. Ne kadar yatırım ne kadar tesisleşme olursa, biz olimpiyatta ve dünyada ismimizi duyurmaya başlayacağız" diye konuştu.

Spora başladığı dönemle bugün arasında büyük farklar bulunduğunu kaydeden Göksu, "Gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekse Türkiye Cimnastik Federasyonu sporcuların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılıyor. Cimnastiğin içinden gelen ve sorunlarını bilen bir başkanımız var. Bunun için de çok mutluyuz ve şanslıyız" dedi.

- Minik Lina ile beraber

Göksu Üçtaş Şanlı, 7 aylık anne olduğunu ve antrenmanlarını Lina ile yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"3,5 yıl ara verdikten sonra cimnastiğe başlamak gerçekten zor. Cimnastiğe başlayalı 2 ay oldu. Bu zorlu süreci atlattığımı düşünüyorum, bundan sonra daha da ilerleme kat edeceğimi düşünüyorum. Bebekle zor oluyor ama gel git o da bizimle beraber, burada cimnastiğin tozunu yutarak büyüyecek. O da belki ilerideki yılların olimpiyat şampiyonu olabilir."