Görevden Alınan Gmka Genel Sekreteri Veda Etti

Görevden Alınan Gmka Genel Sekreteri Veda Etti

Görevden alınan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) eski Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Gündoğan, Balıkesir ve Çanakkale Valilerinin kendisine belirttiği gerekçeyi açıklamayacağını söyleyerek, sahip olduğu bilgi

- Görevden alınan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) eski Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Gündoğan, Balıkesir ve Çanakkale Valilerinin kendisine belirttiği gerekçeyi açıklamayacağını söyleyerek, sahip olduğu bilgi ve birikimi Balıkesir için kullanacağını belirtti.

2013 yılı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı Termal Asya Otel’de yapıldı. Her iki ilin valisinin katılmadığı toplantıda Kalkınma Kurulu üyeleri hazır bulundu. Kalkınma Kurulu Başkanı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner açılış konuşmasının sonunda görevden alınan Gündoğan’a teşekkür etti. Laçiner, “Genel Sekreterlik konusunda bir tasarruf oldu. Kendisini görev süresince başarılı buldum. Sürekli iş birliği içerisinde olduk. Ajansın ve iki ilimizin de kendisinden istifade ettiği kanaatindeyim. Tabi hepimizin görevi geçici. Ben şundan eminim. Sayın Genel Sekreterimizin bundan sonra çok daha kıymetli görevlerde ülkemize hizmet edecektir. Şuana kadar yaptığı hizmetlerden dolayı şahsıma adına teşekkür etmek isterim. Hakkımı helal ediyorum, kendisinin hakkını helal etmesini istiyorum” dedi.

“SÜPRİZ TASARRUFLARLA DAHA ÖNCE DE MUHATTAP OLDUM”

Görevden alınan GMKA eski Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, göreve geldiğinde sadece kağıt üzerinde kurulmuş bir ajans olduğunu kaydetti. Gündoğan, “Bugün sizlere ajansımız hakkında bilgi sunmak ve hazırladığımız kalkınma planı ile ilgili bilgi sunmak isterdim. Ancak bunları arkadaşlar yaptılar. 27 Haziran tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar ile genel sekreterlik görevinden ayrılmış bulunuyorum. Ajansımız kurulalı 4 yıl oldu. Bende 3,5 yıldır görev yapıyorum. En son Biga Kaymakamı iken bu göreve talip olmuş, 18 Aralık 2009 tarihinde göreve başlamıştım. Göreve başladığımda sadece kağıt üzerinde kurulmuş bir ajans vardı. Atanmam ile birlikte elimde bir çanta ile valiliğe geldim, kendilerinin tahsis ettiği bir odada çalışmaya başladım. 3 kez proje teklif çağrısına çıktık. 73 milyon TL bölgeye katkı sağladık. 3,5 yılda iki ilin belediye başkanları dışında herkes değişti. Balıkesir’de 2, Çanakkale’de 3 farklı vali çalıştım. Şuana kadar tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bana hep güvendiler, hiçbir zaman sıkıntım olmadı. Kalkınma Kurulu üyelerimize de teşekkür ediyorum. Toplantı dışında da pek çok görüşmede katkınızı alma imkanımız oldu. Daha önce 8 vilayette 5 ayrı coğrafi bölgede mülki idare amiri olarak çalıştım. Sürpriz tasarruflara daha önce de muhatap oldum. Şükürler olsun ki, Rabbim hep daha iyisini verdi.Daha önce bir ilçe ile uğraşırken, bu görevimde iki ilin ilçeleri ile birlikte hemhal olma şansı edindim. Her kurumla, her düşünce ile yakın ilişki içinde oldum” dedi.

“SİYASET BAHT İŞİDİR”

Her iki ilinde gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Mustafa Gündoğan, “Her iki ilin benim için ayrı bir yeri var. Kaymakamlığa adaylığıma Çanakkale’de başlamış ve en son Biga’da çalışmıştım. Ajans Genel Sekreterliği ile bana Çanakkale ile birlikte doğup büyüdüğüm bu topraklara hizmet etme imkanı verdi. Görev yaptığım 3,5 yılda ilimi daha yakından tanıdım. Gitmediğim ilçe yok, sorunları yakından tespit ettik. Fırsatların ve potansiyelimizin farkına vardık. Bu saatten sonra her iki ile aynı anda hizmet etme imkanım yok. Çanakkale’de zaten 9 yıl çalıştım. Her zaman yine de Çanakkale’nin emrinde olduğumu ifade etmek isterim. Ancak bundan sonra Balıkesir için hayal kuruyorum. Bu hayallerimi gerçekleştirmek için de daha güçlü bir araca ihtiyacım var. Elbette siyaset bu araçlardan birisi. Sahip olduğum bilgi, potansiyel ve heyecanımı daha güçlü bir şekilde Balıkesir için kullanmak istiyorum. Ne zaman nasıl olacağı önümüzdeki süreçte yapacağım istişarelerden sonra netlik kazanacaktır” dedi.

Toplantıda yaptığı konuşma sonrası Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat Laçiner’e teşekkür eden Mustafa Gündoğan salondan ayrıldı. Gazetecilerin ısrarlı sorularını cevaplayan Gündoğan, basın mensuplarının ilçe belediyesine yada Büyükşehir belediyesine aday mısınız? Sorusunu ‘Tabi ki niyetim var. Ama siyaset baht işidir” diyerek cevapladı. Gazetecilerin hangi partiden aday olacaksınız sorularını geçiştiren Gündoğan, istişarelerin sürdüğünü söyledi.