Görmez'den Organ Bağışına Destek

Görmez'den Organ Bağışına Destek

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, organ bağışını teşvik için hazırlanan kamu spotunda, "Bir insana hayat vermek için organ bağışlamak, candan cana giden en büyük sadakadır" ifadelerini kullandı

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bir insana hayat vermek için organ bağışlamak, candan cana giden en büyük sadakadır." değerlendirmesinde bulundu.

Görmez, Sağlık Bakanlığı tarafından organ bağışı konusundaki farkındalığın artırılması ve organ bağışını teşvik için hazırlanan kamu spotunda yer aldı.

Televizyon ve internet ortamında yayınlanmaya başlanan kamu spotunda, Diyanet'e organ bağışı konusunda danışan bir manav ile eşine "Hiç şüphe etme, çok büyük sevap işlersin" cevabı verildiği, çiftin bunun üzerine bağışta bulunmaya karar verdikleri belirtiliyor.

Kamu spotunda, daha sonra Görmez, "Bir insana hayat vermek, bütün insanlığa hayat vermek gibidir.' der Rabbimiz. Bir insana hayat vermek için organ bağışlamak, candan cana giden en büyük sadakadır. Nice kardeşleriniz sizden hayat bekliyor." ifadelerini kullanıyor.

Kamu spotu, "Peki siz neyi bekliyorsunuz?" cümlesiyle sona eriyor.