Görmez’in makam aracı özel sipariş

Görmez’in makam aracı özel sipariş

Diyabet İşleri Başkanı Görmez'in 1 milyon TL'lik makam aracı özel siparişmiş.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Sözcü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e alınan 1 milyon liralık 2014 model siyah Mercedes S500 4matIc L VISION makam aracıyla ilgili resmi yazışmaları ele geçirdi.

Diyanet, bu aracın 322 bin liraya alındığını savunmuştu. Ancak ortaya çıkan belgelerde, makam aracının fiyatının 1 milyon 006 bin 641 lira 64 kuruş olduğu ortaya çıktı. Diyanet’in araç satın alınmadan önce Devlet Malzemeleri Ofisi’ne (DMO) bir yazı gönderdiği ve makam aracında istenilen özellikleri de sıraladığı dikkat çekti. Peki, araçta ne gibi özellikler var? İşte yanıtı:

Diyanet Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ imzasıyla Devlet Malzeme Ofisi’ne gönderilen yazıda, “Piyasa araştırması” yapıldığı ve 1 milyon 6 bin liralık Mercedes aracın beğenildiği vurgulandı. Yazıda alınacak aracın ‘’Yerli olmaması’’ ve bu nedenle Başbakanlık genelgesine aykırılık taşıması sorumluluğunun da Diyanet’e ait olduğu özellikle belirtildi. Alınacak makam aracında istenen özelliklere de yer verildi. Bunlar arasında “Arka koltuk eğlence sistemi” de var. Bu sistem, video, TV, müzik, internet ve oyun gibi ses ve görüntülü bölümlerden oluşuyor. Diğer istenen özellikler de şöyle: Ahşap süslemeler, kristal grisi deri, deniz kabuğu grisi konsol, surround ses sistemi, karartılmış arka ve yan camlar, keyless-go paketi, 360 derece kamera sistemi. Keyless-go sistemi aracın anahtarsız çalışmasını sağlıyor.

1 milyon 006 bin 641 lira 64 kuruşa alınan Diyanet Başkanı Görmez’in makam aracının 2006 yılından bu yana yenilenmediği, eski aracın hizmette aksamalara neden olduğu, göreve giderken “Yolda kaldığı’’, bu nedenle yeni araç alındığı savunulmuştu.

Arabadaki özellikler şöyle: Arka koltuk eğlence sistemi, Ahşap süslemeler, kristal grisi deri, deniz kabuğu grisi konsol, surround ses sistemi, karartılmış arka ve arka yan camlar, keyless-go paketi, 360 derece kamera sistemi.

DİYANET'TEN SÖZCÜ'YE YALANLAMA

Bu haberin üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Kısa açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözcü Gazetesi'nde yer alan "Hoca, eğlence paketi istemiş" başlıklı haber, tıpkı daha evvel aynı konuda haber yapan ve mahkeme kararıyla tekzip yayınlamak zorunda kalan gazetenin haberi gibi yalandır, algı mühendisliği yapmaya çalışan iftiracılar hukuk önünde ve mahşerde hesap vereceklerdir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."