Gözaltındaki eşi ve kızı hakkında flaş karar

Gözaltındaki eşi ve kızı hakkında flaş karar
Güncelleme:

ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisinin gözaltında olan eşi ve kızı serbest bırakıldı.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C'nin, adliyeye getirilen eşi ve kızı, savcılık sorgusunu ardından "adli kontrol talebiyle" mahkemeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından N.M.C'nin eşi S.C. ve kızı K.İ.C., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C'nin gözaltına alınan eşi ve kızı, sevk edildikleri hakimlikçe adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen N.M.C'nin eşi S.C. ve kızı K.İ.C, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi.

Savcılık sorgularının ardından şüpheliler, adli kontrol tedbiri talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Nöbetçi hakimlik, şüpheli  anne ve kızını "yurtdışına çıkış yasağı" ve "haftada bir gün en yakın güvenlik birimine imza verme zorunluluğu"ndan oluşan adli kontrol tedbirlerini uygulayarak serbest bıraktı.

Şüpheli N.M.C'nin eşinin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı sonrası Bank Asya'ya para yatırmasıyla ilgili ifadesinin alındığı öğrenildi. Şüpheli N.M.C'nin ise henüz ifadeye gelmediği kaydedildi.