Gözlüklerden Kurtaran Cihaz Van’da

Gözlüklerden Kurtaran Cihaz Van’da

Van'daki Urartu Göz Merkezi tarafından Türkiye'de sadece 12 ilde bulunan ve halk arasında "göz çizdirme veya gözlüklerden kurtarma" cihazı olarak bilinen...

Van'daki Urartu Göz Merkezi tarafından Türkiye'de sadece 12 ilde bulunan ve halk arasında "göz çizdirme veya gözlüklerden kurtarma" cihazı olarak bilinen Excimer lazer cihazı, vatandaşların hizmetine sunuldu.

12 yıldır Van'da hizmet veren Urartu Göz Merkezi, vatandaşların hizmetin en iyisini sunabilmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. En iyi hizmeti sunmak için teknolojinin harikalarından geri kalmayan Urartu Göz Merkezi, Türkiye'de sadece 12 ilde bulunan Excimer lazer cihazını Van halkının hizmetine sundu. Yaklaşık 3 aydır Excimer lazer cihazının Van'da, bölge halkının hizmetine sunulduğunu belirten Urartu Göz Merkezi Başhekimi ve aynı zamanda Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu, teknolojide sınır olmadığını belirterek, "Hastalarımızın gözlerine müdahalede bulunduğumuz zaman, elimizden geldiği kadar teknoloji nimetlerinden faydalanmamız gerekiyor. Bizde Urartu Göz ailesi olarak 6 doktorumuzla bu nimetlerden faydalanıyoruz. Kliniğimizde yapılan bu yöntemler gerçekten çok modern bir teknolojinin nihai sonucu ile gerçekleşiyor" dedi.

Excimer lazer tedavisi ile gözlüklerden kurtulma şansının yüksek olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, "Hemen hemen sıfır numara ile 12 numara arasında kornea dediğimiz gözün ön zarın uygun olması koşuluyla gözlüklerden ömür boyu kurtarma ihtimalimiz oluyor. Van'a böyle bir hizmeti vermekten memnunuz. Umarım hastalarımız da memnun kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Urartu Göz Merkezi'nin 12 yıldır Van'da hizmet veren bir kuruluş olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, "Excimer lazer cihazını uzun zamandır ilimize getirmeyi istiyorduk. Hep bu hayalimiz vardı. Yeni binamıza taşındıktan sonra bu hayallerimizi burada gerçekleştirdik. Yaklaşık 3 aydır biz bu cihazı aktif olarak kullanmaya başladık. Özellikle vurgulamak istediğimiz; No Touch dediğimiz göze dokunmadan, hiçbir alet, bıçak kullanmadan yaptığımız teknolojidir. Yaklaşık bir dakikalık bir süre içerisinde işlem bitmektedir. Bu tedavi yöntemi hem hastadaki stresi azaltmakta ve çok daha hızlı olmasını sağlamaktadır. Ayrıca gözün uygun olması durumunda en güvenli yöntemlerden biridir. Çalıştığımız alan çok küçük bir alan, gözümüz en hassas organlarımızdan, bizde bu teknolojiyi kullanarak hastalarımıza gözünüz bizde olsun diyoruz. İnşallah hastalarımızın tamamı mutlu ve mesut olup gözlüksüz bir hayatla yollarına devam ederler" şeklinde konuştu.

Excimer lazer cihazının hastaların miyop, astigmat ve hipermetrop başta olmak üzere gözlük ihtiyaçlarından kurtarılmalarını sağlayan bir cihaz olduğunu vurgulayan Urartu Göz Merkezi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Baran Bari İlhan ise, Excimer lazer cihazına son yıllarda yakın görmeyi de düzenleyen bir özellik eklendiğini söyledi. Excimer lazer cihazının Türkiye'de sadece 12 ilde bulunduğunu ve bu illerden bir tanesinin de Van olduğuna dikkat çeken İlhan, "Excimer lazer cihazı, yaklaşık bir dakikalık sürelerle hastanın göz numarası yüksekliğine göre ikinci bir alete ihtiyaç duyulmadan her bir gözü bu kadar kısa bir sürede operasyonunu tamamlayabilen, mevcutlar arasındaki en güvenli cihazların başında gelir. Genellikle miyoplarda 12 numaraya kadar, hipermetrop veya astigmatta ise 6 numaraya kadar bozukluğu olan kişilerde göz lazere uygunsa gözlükten kurtulma şansı mevcuttur. Lazer teknolojinin bize sunduğu çok güzel bir imkandır. Uygun göze, uygun yöntem yapıldığı zaman kesinlikle faydalı ve güvenilir bir yöntemdir" dedi.