Göztepe-karşıyakalı 12 Taraftar Gözaltında 50 Sis Bombası Bulundu

Göztepe-karşıyakalı 12 Taraftar Gözaltında 50 Sis Bombası Bulundu

İZMİR Emniyet Müdürlüğü, pazar günü Atatürk Stadı'nda oynanan Göztepe-Karşıyaka PTT 1'inci Ligi maçında 2 kulüpten 12 taraftarın gözaltına alındığını,...

İZMİR Emniyet Müdürlüğü, pazar günü Atatürk Stadı'nda oynanan Göztepe-Karşıyaka PTT 1'inci Ligi maçında 2 kulüpten 12 taraftarın gözaltına alındığını, davulların içine saklanmış 32 meşale ve stadyumun içine saklanmış 50 sis bombasının ele geçirildiğini duyurdu.

Yakalanan meşalelerle, stat içinde yangın dolaplarına saklanmış sis bombalarının fotoğraflarını medyaya dağıtan Spor Güvenlik Şube Müdürlüğü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"465 özel güvenlik ve 2367 emniyet personeli ile gerekli tedbirlerin alındığı müsabakada görevlilere küfreden, üzerinde meşale bulunduran, tribünde küfreden ve kapalı tribünden Karşıyaka taraftarlarının bulunduğu açık tribüne geçmeye çalışan 6 Göztepe taraftarı ile yanında havai fişek, uyuşturucu madde, maytap, bıçak bulunduran ve emniyet görevlilerine mukavemette bulunarak saldıran 6 Karşıyaka taraftarı yakalanmıştır. Yapılan aramalarda 48 havai fişek, 32 tanesi davul içerisinde olmak üzere toplam 39 meşale, 2 maytap ve rakip takım taraftarlarına hakaret içeren pankart ile stadyum içerisinde çeşitli şekillerde saklanan 50 sis bombası ele geçirilmiştir. Yakalanan 12 taraftar hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefetten adli işlemler başlatılmıştır. Tribünlerde olaylara karışan diğer taraftarlarla ilgili tespit ve yakalama çalışmaları devam etmektedir."

FOTOĞRAF