Göztepe'de Play Off Umudunu Tazeledi

Göztepe'de Play Off Umudunu Tazeledi

PTT 1'inci Ligi'nde ezeli rakibi Karşıyaka'yı 2-0 yenen Göztepe, bu sonuçla sezonun bitimine 6 hafta kala play off oynayabilme umudunu da tazeledi.

PTT 1'inci Ligi'nde ezeli rakibi Karşıyaka'yı 2-0 yenen Göztepe, bu sonuçla sezonun bitimine 6 hafta kala play off oynayabilme umudunu da tazeledi.

Karşıyaka derbisine kadar 13 maçta sadece 1 galibiyet alarak taraftarını kahreden sarı kırmızılı takım, camiasına da bayram sevinci yaşattı. Göztepeli futbolcular, mlaçtan sonra soyunma odasındaki taktik tahtasına "İzmir'in ağası her zaman biziz" yazarak rakiplerine de göndermede bulundular.

Atatürk Stadı'na gelen yaklaşık 11 bin sarı kırmızılı futbolsever de her hafta tepki gösterdikleri oyuncuları bu kez bağrına bastı. Karşıyaka'ya karşı ilk derbi zaferini yaşayan Başkan Mehmet Sepil mest oldu. İstedikleri gibi bir sezon geçirmediklerini dile getiren Başkan Sepil, "Büyük moral bulduk. Camia nefes aldı, ben nefes aldım. Mutluluğumu tarif edemiyorum" dedi. Futbolcularına övgüler yağdıran Başkan Mehmet Sepil, daha sonra şunları söyledi:

"Benim istediğim tek şey oyuncuların formanın hakkını vermesi. Karşıyaka maçında herkes Göztepe'ye yakışır bir şekilde mücadele etti. Şimdi önümüzde 6 hafta var. Play off için, (Çok iddialıyız) dersek abartmış oluruz. Deplasmanda Samsunspor ve Boluspor karşılaşmaları ligdeki kaderimizi belirleyecek."

Maçı protokol tribününde Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz ile izlemeyip alt bölümde taraftarlarla oturan Başkan Sepil, "Ben taraftarın içinden gelen bir başkanım. Seyircimizin yaşadığı duyguları birebir hissediyorum. Onlarla sevinip, onlarla üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

Antrenörlük kariyerindeki ilk maçta Karşıyaka zaferini yaşayan antrenör Mehmet Aurelio da takımının çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

BAŞKANDAN AURELİO'YA ÖVGÜ
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil maçtan sonra Önder Özen'in yerine takımı emanet ettikleri Mehmet Aurelio'ya övgüler yağdırdı. Aurelio'nun futbolculuk kariyerinde de çok başarılı olduğunu ifade eden Başkan Sepil, şöyle konuştu:

"Aurelio hem karakterli bir insan, hem de futbol bilgisi iyi bir teknik adam. Bu sezon teknik direktör değişiminde hiç yapmak istemediğim hamleleri gerçekleştirdim. Ben her zaman istikrardan yanaydım, ama olmadı. Şu an kesinlikle yeni bir hoca aramıyoruz. Ben Aurelio'nun kulübümüzde çok uzun yıllar kalmasını istiyorum."

SEPİL KARŞIYAKA'YA BAŞARI DİLEDİ

Takımının Karşıyaka galibiyetiyle büyük mutluluk yaşayan Başkan Mehmet Sepil, sonuncu sıradaki ezeli rakiplerine ligin kalan maçlarında başarı diledi. Karşıyaka'nın İzmir futbolunun önemli bir rengi olduğunu dile getiren Başkan Sepil, "Biz istediğimiz gibi bir sezon geçiremedik. Karşıyaka ise daha kötü bir sezon yaşadı. Umutlarını kaybetmesinler, 6 maç uzun bir süreçtir. Bundan sonraki maçlarını kazanıp ligde kalmalarını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Sepil, maç sonrası stat hoparlörlerinde çalan "Bay bay lonliness" şarkısına ve Gencer'in saha ortasına bayrak dikmesine ise yorum yapmadı. Karşıyaka yönetiminin büyük tepki gösterdiği olaylara sessiz kalan yöneticiler, bu konuda teknik ekip ve futbolculara da konuşma yasağı getirdi.

TARAFTARLAR COŞTU

Göztepeli taraftarlar, takımlarının Karşıyaka'yı 2-0 yendiği derbinin ardından adeta coştu. Stada gelen yaklaşık 11 bin sarı kırmızılı futbolsever, 90 dakika sonrası büyük sevinç yaşarken sosyal medyada da galibiyeti doyasıya kutladı. Hazırladıkları capslerle ezeli rakiplerine göndermelerde bulunan Göztepeli taraftarlar, Karşıyaka seyircisinin stadı dolduramadığına da dikkat çekti.

Göztepeli futbolseverler, açık tribünde oturan Karşıyakalılar'ı "Bir avuç taraftar" olarak nitelendirdiler. Göztepe'ye gönül verenler yayınladıkları mesajlarla, "Bir avuç gözyaşı doldu elime... İzmir'in kralı biziz.... Tribünde ve sahada galip geldik... Karşıyaka bizimle iki maçı da deplasmanda oynadı... Karşıyakalılar çok şanslı, açık tribünde taraftar şov izlediler" gibi ifadelere yer verdi. Taraftarlar maç sone Gencer'in santraya bayrak dikmesini de ilginç bir şekilde yorumladı. Göztepeliler tecrübeli futbolcuya "Ulubatlı Gencer" lakabını taktı.

GÖZTEPE'YE SÜPER PRİM

Göztepeli futbolcular, Karşıyaka galibiyetinin ardından çifte sevinç yaşadı. Ezeli rakiplerini yenerek taraftarlarla barışıp play off iddiasını sürdüren oyunculara 20'şer bin TL prim verileceği öğrenildi. Karşılaşma sonra soyunma odasına giren Başkan Mehmet Sepil'e "20... 20... 20..." şeklinde tezahüratta bulunan oyuncular isteklerinin kabul edilmesiyle büyük mutluluk yaşadı, ortalık "Büyük başkan" diye inledi.

FOTOĞRAFLI