Grup Yorum'dan İstanbul'da konser başvurusu

Grup Yorum'dan İstanbul'da konser başvurusu
Güncelleme:

rup Yorum, 9 Ağustos Pazar günü Yenikapı Miting Alanı’nda konser vermek için izin başvurusunda bulunduklarını duyurdu. Grup Yorum başvurusunda "Konser hakkımızı yeniden kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Üyelerinin başlattığı ölüm oruçlarına dair sürecin başından itibaren yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan grup, “Son 5 yıldır grubumuzun karşılaşmadığı baskı, uğramadığı saldırı kalmadı. Sadece OHAL sonrası İdil Kültür Merkezimiz tam 11 defa polis baskınına uğradı. Enstrümanlarımız paramparça edildi, çalındı. İşkenceyle gözaltına alındık. Tüm üyelerimiz tutuklandı” dedi.

Grup üyeleri Dilan Ekin ve Tuğçe Tayyar hakkında İbrahim Gökçek’in cenazesine katıldıkları için tutuklama kararı çıkarıldığına yer verilen açıklamada şöyle denildi: “9 Ağustos 2020 Pazar günü için Yenikapı Miting Alanı’na konser başvurusunda bulunduk. Yeniden milyonlarla buluşmak, konser yapma hakkımızı yeniden kazanmak istiyoruz. Hala 4 üyemiz; Ali Aracı, Sultan Gökçek, Bergün Varan ve Emel Yeşilırmak tutsak. ‘Grup Yorum’un Talepleri Taleplerimizdir’ diyen tüm aydınlara, sanatçılara, milletvekillerine çağrımızdır; sizler Grup Yorum’un talepleri için kefil oldunuz ve biliyoruz ki sizin de emeğinizle yakında meydan konserlerimizi vereceğiz, tutsak arkadaşlarımızı özgürlüklerine kavuşturacağız.”