Güldüren Akıllı Telefon Esprileri

Güldüren Akıllı Telefon Esprileri

Gaziantep'te düzenlenen Muhabbet Gecesi'nde "Aslı Gibi Hikayeler" isimli tek kişilik gösteri yapan Hasan Nihat Sütçü'nün, akıllı telefon ve bağımlılığı...

Gaziantep'te düzenlenen Muhabbet Gecesi'nde "Aslı Gibi Hikayeler" isimli tek kişilik gösteri yapan Hasan Nihat Sütçü'nün, akıllı telefon ve bağımlılığı ile ilgili esprileri geceye katılanları kahkahalara boğdu.

Gaziantep'te Semerkand Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen Muhabbet Gecesi'ne Vakfın Gaziantep Şubesi Başkanı Cuma Çekici, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, sponsor firma sahibi ve işletmecileri ile çok sayıda davetli katıldı. Gecede, Şube Başkanı Cuma Çekici, birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, bugünlerde hoş bir vakit geçirtmek istediklerini ifade etti.

Mehmet Payam'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gece, Hasan Nihat Sütçü'nün "Aslı Gibi Hikayeler" programı ile devam etti. Akıllı telefon ve bağımlılığı ile ilgili birbirinden komik espriler yapan Sütçü, ince mesajlar da verdi.

Akıllı telefonların adetleri ve insan ilişkilerini değiştirdiğini belirten Sütçü, "Bu akıllı telefonlar çıktığından beri biz öyle bir hale geldik ki, her şeyimiz farklılaşmaya başladı. Fotoğraf çektirirken poz verirdik. Yeni yeni fotoğraf çekme şekilleri çıktı. Geçen bir tanesini gördüm, kendi kendisinin fotoğrafını çekmiş, selfie diyorlar ya. Hareketi nasıl bir şeydir. Abi bu nedir ya. Kendi fotoğrafımızı çekerken kendi haberimizi yokmuş gibi çekiyoruz. O kol başkasının kolu, benim haberim yok. Ama kendi fotoğrafımı çekiyorum. 15 yaşındaki bir çocuk kendi fotoğrafını çekmiş, sosyal medyaya koymuş. Ama 15 yaşındaki bir çocuk. Bir bakışı var, zannedersen hayat beni yoruyorsun bakışı. Zannedersin, üniversitede çocuk okutuyor. Akıllı telefonlar, adetleri değiştirdi" dedi.

"YEMEKLER İHTİYACI OLANLA PAYLAŞILIRDI, ŞİMDİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILIYOR"

Esprilerle mesajlarını sürdüren Sütçü, "Peygamber efendimiz selam vermeden eve girmezmiş. Biz ne yapıyoruz. Eve geldiğimizde önce telefonu şarja takıyoruz, sonra "selamunaleyküm" diyoruz. Değişti, önce telefonu prize takıyoruz. Benim dedelerim yemeği ihtiyacı olanlarla paylaşırdı, biz ne yapıyoruz yemeğimizi sosyal medyada paylaşıyoruz. Biz sofraya oturunca besmele çekerdik, şimdi sofraya oturunca fotoğraf çekiliyor. Bir tanesi fotoğraf çekmiş, altına da yazmış, "dedemin evinde özlediğim köy kahvaltısı', kahvaltıya baktım jambonla, nutella var. Dedesinin evinde köy kahvaltısı. İlişkilerimizi kopardılar. Her şeyi ondan öğreniyoruz. Google'a yazıyoruz, ne var, şu var. Bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı. Hastaneye bile gitmiyoruz artık, hastalandığımızda. Yazıyoruz oraya, "benim ateşim var, karnım ağrıyor, neyim var?" Hah çıktı, hemen gidip ilaç alıyoruz. Ben internete bakmadan hastaneye gittim. Doktor dedi ki, "neyin var?', akıllı telefon gibiyim, hiçbir şey yapmıyorum, şarjım bitiyor" dedim. Baktı şöyle bir, "yat şuraya da sürümünü güncelleyelim bir" dedi. Muayene etti, ilaç yazdı, rahatsızlığımız varmış. Eve giderken, telefonla oynarken şarjım bitti. Eve gidince hanımdan telefonunu istedim. "Ne o internetin mi kesildi?" dedi. İnternet olmayınca olmuyor. Neden? Mesela ben balkonda oturuyorum, hanım içeride. Watsapp'tan mesaj yazıyorum, "Hanım bana bir çay versene" İlişkilerimiz bu hale gelmeye başladı" diye konuştu.

Sütçü, kadınlar, erkekler ve aralarındaki ilişkiler, kadınların kredi kartı kullanımı, Gaziantepli erkekler, Karadeniz insanı, gevezelik gibi konularda da yaptığı esprilerle ince mesajlar verdi.

Veysel Çelik Demir ise, kumda yaptığı resimlerle geceye renk kattı. Gecede Gaziantep Büyükşehir belediye Başkan Vekili Osman Toprak ile sponsor firmalara teşekkür plaketi verildi. Etkinlik, okunan ilahilerle sürdü.