Gülen'e bir darbe daha

Gülen'e bir darbe daha

ABD'de Teksas Temsilciler Meclisi Üyesi Flynn, eyalet başsavcısı Paxton'a bir mektup göndererek Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı olduğu belirtilen Harmony Okulları hakkındaki iddiaların soruşturulması talebinde bulundu.

ABD'de Teksas Temsilciler Meclisi Üyesi Dan Flynn, eyalet başsavcısı Ken Paxton'a gönderdiği mektupta Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) bağlı olduğu belirtilen Harmony Okulları hakkındaki iddiaların soruşturulması talebinde bulunarak, "Eğer iddialar doğruysa Teksaslı vergi mükellefi vatandaşlarımız ve eğitim sistemimiz tehlike altında demektir" dedi.

Flynn'ın, eyalet başsavcısı Paxton'a gönderdiği mektupta Teksaslı vekil Flynn'in, eyaletteki en büyük sözleşmeli (charter) okulları ağı hakkında önemli iddia ve şikayet dilekçeleri olduğunu ifade ederek, iddiaların soruşturulması talebinde bulunduğu bildirildi.

Mektubunda, "Eğer iddialar doğruysa Teksaslı vergi mükellefi vatandaşlarımız ve eğitim sistemimiz tehlike altında demektir" ifadelerini kullanan Flynn, PDY'ye bağlı olduğu belirtilen Harmony Okulları hakkında daha önce de birçok şikayet duyduğunu dile getirdi.

Yerel medyaya verdiği mülakatta sözleşmeli okulları her zaman desteklediğini anlatan Flynn, "Ancak eğer bu iddialar doğruysa bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyor demektir, çünkü Teksaslılar sözleşmeli okullara önemli miktarda para ayırıyor" şeklinde konuştu.

Paralel Devlet Yapılanması'nın ABD'deki okullarıyla ilgili hukuki süreç ve soruşturmaları takip eden Amsterdam&Partners LLP hukuk firmasıyla ilgili yorumunda ise Flynn, firmanın "yasal olarak işini yaptığını" belirtti.

Başsavcılık ofisinden başvuruyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, konunun ilerleyen günlerde kamuoyunun dikkatine sunulması bekleniyor.

- Resmi şikayet dilekçesi mayısta verildi

Teksas genelinde 46 sözleşmeli okul ile faaliyet gösteren Harmony Okulları hakkında Amsterdam&Partners LLP hukuk firması tarafından mayıs ayında Teksas Eğitim Ajansına resmi şikayet başvurusu yapılmıştı.

Başvuruyla ilgili süreç devam ederken birkaç gün önce aynı hukuk firması, Harmony Okullarında "18,4 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı" iddiasıyla ilgili Teksas Eğitim Ajansına yeni şikayet dilekçesi verildiğini bildirmişti.

Firmanın yetkilisi Robert Amsterdam, Harmony Okullarının emlak ve kiralama işlerini yürütmesi için kurulan "Charter School Solutions" (CSS) adlı firmanın okul yönetimiyle birlikte 18,4 milyon dolarlık yolsuzluk yaptığı yönündeki bilgi ve belgeleri eyaletin ilgili birimi olan Ajansa teslim ettiklerini kaydetmişti.

AA