Gülen'in dişçisini ele veren fotoğraf

Gülen'in dişçisini ele veren fotoğraf

FETÖ elebaşı Gülen'in diş doktorunu geçen yıl sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraf ele verdi.

FETÖ'ye olan bağını sosyal medyadaki paylaşımlarıyla sık sık kamuoyuna yansıtan NBA oyuncusu Enes Kanter, örgütün firari savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara ile çekindiği fotoğrafı geçen yıl Twitter'dan takipçileriyle paylaşmıştı.

Fotoğrafın üstüne de,"Vampirler rahatsız oluyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez" yazmıştı. Öz ve Kara'nın açığa alındığı dönemde paylaşılan fotoğrafın altına ise Öz tarafından, "Ben dahil, herkes hakkında kaçacak yalanıyla milleti kandırmaya çalıştılar ama kaçan göçen olmadı" yorumunu yapmıştı. Fotoğraf paylaşımından kısa bir süre sonra haklarında örgüt üyeliği ve daha birçok suçtan yakalama kararı çıkarılan Öz ve Kara, Gürcistan üzerinden kaçarak Avrupa'ya firar etmişti.

İHBARCI FOTOĞRAFTAKİ MEKANI TANIDI 

FETÖ’cü basketbolcu Enes Kanter’in firari savcılar Kara ve Öz’leihanet pozunun, örgüt elebaşısının diş doktoru Ali İlker Baştan’ın muayehanesinde çekildiği ortaya çıktı. Baştan ve eşi tutuklandı

Arka fonunda İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün bulunduğu görülen fotoğrafın nerede çekildiği ise polise gelen bir ihbarla aydınlandı. Sabah'ın haberine göre, fotoğrafın Üsküdar Çengelköy'deki bir ağız ve diş kliniğinin balkonunda çekildiğini ifade eden ihbarcı, kliniğin sahibinin FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in özel diş doktoru olduğunu, kliniğin ise örgütün üst düzey toplantı yeri olduğunu ihbar etti.

ekran-resmi-2016-10-14-101850pngrz0kza2s.png

DOKTOR İDDİALARI REDDETTİ

Diş doktoru Ali İlker Baştan ile eşi ve iş ortağı olan Esma Kuriş Baştan 27 Eylül'de gözaltına alındı. Çifti, Gülen'le ilgili sorulara "tanımam, bilmem, bilgim ve ilgim yok" şeklinde cevap verdi. ABD'ye giderek Fetullah Gülen'in diş onarımını yapan ancak ifadesinde Gülen'le hiç görüşmediğini söyleyen Baştan'ın, Gülen'in özel doktoru Kudret Ünal ve kahyası Salih Dinçer'le telefon görüşmeleri yaparak ABD'ye gidip geldiği tespit edildi. Öte yandan, kliniğin FETÖ üyelerine bir üs ve toplantı merkezi gibi kullandırıldığı istihbarat kaynaklarınca belirlendi.

Sabah