Gülsuyunda Öldürülen Hasan Ferit Gedik’in Cenazesinde Gerginlik

Gülsuyunda Öldürülen Hasan Ferit Gedik’in Cenazesinde Gerginlik

altepe Gülsuyu’nda bir süredir devam eden mahalleliyle uyuşturucu çeteleri arasında olduğu ileri sürülen gerginlik sırasında başından vurularak öldürü...

altepe Gülsuyu’nda bir süredir devam eden mahalleliyle uyuşturucu çeteleri arasında olduğu ileri sürülen gerginlik sırasında başından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik’in cenazesi Küçük Armutlu Cemevi’ne getirildi.

Burada dedesi, annesi ve kardeşi Gedik’in cenazesi başında gözyaşı döktü. Bir grup da, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz”, “Çetelerden hesap soracağız” şeklinde sloganlar attı. Gedik’in yakın çevresi ve mahallelinin hazır bulunduğu cenazede Halk Cephesi adına yapılan açıklamada, Gedik’in uyuşturucu ve fuhuşa karşı verdiği mücadele sırasında uyuşturucu çeteleri tarafından vurularak öldürüldüğü ifade edildi. Gedik’in öldürülmesinden 15 dakika sonra polisin yoğun bakıma beyaz önlük giyerek girdiğini, burada Gedik’in de silah kullanıp kullanmadığını tespit etmek için el svabı testi yaptığı iddia edildi.

Burada yapılacak olan cenaze töreninin ardından Gedik’in cenazesi ailesi ve yakınları tarafından öldürüldüğü yerolan Gülsuyu’na götürülmek istenmesi kısa süreli gerginliğe yolaçtı. Armutlu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, karşılıklı gruplar arasında çatışma çıkma ihtimaline karşı cenazenin Gülsuyu’na götürülmesine şimdilik izin vermiyor.

MO(FOTOĞRAF)